Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Eerste editie Doorbraakprogramma is volzet.

Hoe zet je als start-up met groei-ambities je financiële middelen zo efficiënt mogelijk in? Het is een grote uitdaging voor elke founder. Daarom lanceerden LRM en Limburg Startup einde mei het Doorbraakprogramma. Het is een traject van 7 sessies waarbij ervaren Tech-ondernemers hun ervaring en kennis delen over o.a intern en extern schalen, governance en founder stress.

“Doelstelling was om 12 groeibedrijven de kans te geven deel te nemen. Door de grote interesse werd beslist om geen 12 maar 17 bedrijven te laten deelnemen aan de eerste editie” vertelt Marc Beenders, Sr. Corporate community manager van LRM. “Ervaren tech-ondernemers zullen de sessies verzorgen waardoor ervaring omgezet wordt in modellen die toegepast kunnen worden door de deelnemers. Naast de hard skills zal er ook stil gestaan worden bij soft skills zoals ‘founders stress”. Ruim één op drie startup founders heeft bijna elke dag stress. De druk ligt hoog en er is veel angst om teleur te stellen of te falen. Het is belangrijk de founders te wapenen tegen een te hoge werkdruk.

Koen Walbers, Sr. Investment Manager LRM: “Met het Doorbraakprogramma helpen we start-ups die net een eerste kapitaalronde achter de rug hebben. In zeven verschillende sessies komen experten en succesvolle ondernemers aan het woord. Ze delen hun ervaringen en reiken een kader aan om het kapitaal van je bedrijf efficiënt te besteden. En dat is uiterst belangrijk, want hoe beter je middelen inzet, hoe sneller je start-up kan groeien. Om succesvol te zijn komt het erop aan om zo rap mogelijk de optimale salesstrategie te implementeren en een sterk team te bouwen én te houden. Zo win je tijd en kan je verder geraken met de opgehaalde middelen.”

De eerste sessie vindt plaats op 5 september. Het traject loopt af in november. Doordat de respons zo groot was zal zeker een vervolg gegeven worden aan dit programma.

Meer info vind je hier.

Het Doorbraakprogramma wordt uitgerold met de financiële steun van Vlaio

© Limburg Startup - LSU 2024