Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Eerste MI.Award uitgereikt aan Hasseltse modestudenten
MI.Award levert winnaars werktijd op in incubator voor mode en accessoires

Afgelopen weekend ging de eerste editie van de Open MIA-H Days door. Tijdens deze driedaagse zette de mode-incubator voor accessoires mét maaklabo haar deuren open voor het grote publiek. Twee laatstejaarsstudenten van de Syntra modeopleiding gingen met de MI.Awards naar huis. Zij kunnen de komende periode gratis gebruikmaken van de machines in het maaklabo. Met verschillende opleidingen, workshops en boeiende sessies kon MIA-H rekenen op heel wat belangstelling van jong en oud.

Nadine Jongen werd voor haar collectie KINZà in de bloemetjes gezet. Zij ging naar huis met de eerste MI.Award en krijgt de komende zes maanden een gratis flexplek bij de mode-incubator. Met 20 MIA’s, in totaal goed voor 100 euro, kan ze naar hartenlust experimenteren in het maaklabo. En dat geldt ook voor Anne Nagels. Haar collectie ‘Welcome to the circus’ werd bekroond met de tweede MI.Award. Zij kan met 30 MIA’S, ter waarde van 150 euro, terecht in het maaklabo. Het maaklabo beschikt over een heel scala aan gespecialiseerde machines: een lasercutter, een 3D-printer en een transferpers, borduur-, stik- en bandschuurmachines, een snijplotter, een CNC-frees en juwelenwerkbanken.

Myriam Vanheusden, manager MIA-H.
”Het is mooi om te zien hoeveel talent er rondloopt in onze provincie. De collecties van de deelnemers waren erg inspirerend. Dat we dit harde werk kunnen bekronen met een seat in onze incubator en gratis werkuren in ons maaklabo versterkt het gevoel alleen maar. En daar draait het tenslotte om in onze incubator: talent prikkelen en stimuleren, en zowel onze bewoners als externen de mogelijkheid geven om te leren van elkaar. Hier kunnen ze hun ideeën omzetten in de praktijk”

Inspiratiemomenten
Maar de MIA-H Days gingen verder dan het uitreiken van awards. Een heel weekend lang konden bezoekers de machines in het maaklabo testen en de mogelijkheden ontdekken. Workshops, opleidingen, muzikale performances met een hapje en drankje zorgden voor een leuke ontdekkingstocht voor jong en oud.
“Met de Open MIA-H Days wilden we aantonen dat iedereen welkom is bij MIA-H. Met veel goesting en een stevige portie creativiteit kom je al een heel eind”, zegt Myriam Vanheusden. “We zijn er niet alleen voor professionals. Ben je graag creatief bezig en wil je wel eens professionele toestellen gebruiken, dan ben je meer dan welkom bij MIA-H.”

 

© Limburg Startup - LSU 2024