Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Hasseltse starter Epihunter in het vizier  van het HealthTech ecosystem in Boston

Belgische start-ups doen het goed in de Verenigde Staten, zo blijkt ook weer uit de selectie van Epihunter als één van de top 30 digital health startups in de wereld door MassChallenge in Boston.

MassChallenge is een globaal netwerk van zero-equity start-up accelerators die samen met een reeks hoog aangeschreven onderzoeksinstellingen, zorgverstrekkers en -betalers unieke partnerships creëren met start-ups om zo innovaties binnen healthtech te stimuleren.

Deze week publiceerde MassChallenge een lijst van 30 digital health start-ups die worden opgenomen in de MassChallenge HealthTech 2019 cohort. Op nummer 8 van de lijst prijkt de Hasseltse start-up Epihunter.

Epihunter is een Belgische start-up gevestigd op de Corda Campus en heeft een oplossing ontwikkeld om via een eenvoudige headset stille, moeilijk op te merken, epileptische “absence” aanvallen te detecteren en te signaleren via een bijbehorende smartphone applicatie.

Behalve het waardevolle netwerk, advies en ondersteuning van de geconnecteerde partners waaraan Epihunter en de andere geselecteerde start-ups zich binnen het MassChallenge programma mogen verwachten, behoren ook pilots, research projecten en investeringsopportuniteiten tot de mogelijkheden én maken ze kans op een geldprijs van $200.000.

De 60 start-ups die in de vorige edities van MassChallenge HealthTech geselecteerd werden, hebben samen al $145M aan kapitaal opgehaald, meer dan $34M omzet gegenereerd en meer dan 700 jobs gecreëerd, met een impact op het leven van miljoenen patiënten.

Tim Buckinx, CEO en Founder:


“Deze selectie is de zeer mooie bekroning voor het traject dat Epihunter op korte termijn reeds wist af te leggen. Eén van de meest gerenommeerde HealthTech communities wereldwijd die hun netwerk openstelt, laat ons toe met internationale partners projecten op te zetten die Epihunter versterken om de impact van epilepsie in het dagelijks leven te verminderen. “ 

© Limburg Startup - LSU 2024