Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Extra geld voor Limburgse start-up Raw Stadia

Bron: HBVL 11.06.2022 – Guido Cloostermans

De Limburgse start-up Raw Stadia heeft een miljoen euro extra kapitaal getankt bij verschillende investeerders. Raw Stadia monitort de impact van een voetbalveld op spelers bij clubs zoals FC Liverpool en KRC Genk.
Raw Stadia werd in 2018 medeopgericht door Hasselaar en voormalig tophandballer Jan Stryckers. Het bedrijf ontwikkelt technologie die professionele sportteams de mogelijkheid biedt om de impact van de grasmat op de prestaties van de spelers te monitoren en te optimaliseren.

De staat van het veld is vaak oorzaak van blessures, toch is er amper communicatie tussen de terreinverzorgers en de sportieve staf, zo liet Jan Stryckers eerder optekenen. Door de kwaliteit en de bespeelbaarheid van het veld constant te monitoren, kunnen de blessurerisico’s voor de atleten beter in kaart gebracht worden. De technologie wordt inmiddels gebruikt in verschillende competities, zoals de Premier League, de Bundesliga en de Jupiler Pro League. Tot het klantenbestand horen clubs zoals Leicester City, Liverpool FC, RB Leipzig en KRC Genk.

Momenteel richt Raw Stadia zich vooral op het voetbal. “Er zijn echter heel wat sporten waarin de grasmat een significante impact heeft op de prestaties van de speler”, legt Jan Stryckers uit. “Het platform en de hardware zullen worden aangepast om ook andere sporten te kunnen bedienen, wat dan weer heel wat perspectieven biedt op het vlak van uitbreiding en internationalisering. Momenteel kijken we vooral naar de Amerikaanse markt en dan meer bepaald naar voetbal, American football en baseball. In Europa liggen er vooral nieuwe opportuniteiten in cricket, rugby en de paardensport.”

Om die groei mogelijk te maken haalt Raw Stadia nu een miljoen euro extra kapitaal op bij drie Belgische investeringsfondsen en één Amerikaanse investeerder. Het gaat om de fondsen Noshaq, Leansquare en de Limburgse investeringsmaatschappij LRM en het Amerikaanse Stadia Venture.

© Limburg Startup - LSU 2024