Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Extra kapitaal voor Telloport gevestigd op Corda Campus

Telloport, een Belgische ICT Scaleup, gelegen op Corda Campus heeft €1,25 miljoen euro opgehaald bij de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM en enkele business angels rond Peter Manet, die al eerder aan boord was als investeerder. Hiermee wil Telloport de verdere uitbouw van haar distriSPOT® technologie versnellen. Het extra kapitaal zorgt ook voor extra aanwervingen om op korte termijn te groeien van 4 naar 9 VTE’s. Telloport werd opgericht in 2017 door Hans De Raeve en is gespecialiseerd in oplossingen voor het contactloos uitwisselen van goederen voor B2B klanten.

Dankzij de unieke distriSPOT® technologie kan gelijk wie, overal en altijd op een veilige en gecontroleerde manier goederen leveren en afhalen via slimme locaties. Hierdoor verhogen Telloport klanten hun efficiëntie, besparen ze heel wat kosten in hun productie- en logistieke processen waardoor ze competitief kunnen blijven. Daarnaast ontstaan er nieuwe business- en servicemodellen die voorheen niet mogelijk waren.

De oplossing van Telloport bestaat uit een combinatie van software en hardware. De hardware (slimme locaties) kunnen verschillende vormen aannemen. Denk hierbij niet alleen aan klassieke lockers, maar ook aan containers, bestelwagens, vending machines, gebouwen, deuren, poorten, fietsoplaadpunten, enz. De modulaire softwareoplossingen zorgen ervoor dat deze slimme locaties worden ingezet binnen de supply chain en logistieke stromen van de bedrijven waardoor ze makkelijk goederen en materialen kunnen verdelen, afleveren, ophalen, uitlenen en opslaan.

Dries Evens, Investment Manager LRM:
“LRM heeft grote verwachtingen van de toepassing die Telloport aanbiedt. Het grote voordeel van de Telloport distriSPOT® is dat ze overal kunnen worden geïnstalleerd: aan winkels, bij klanten, op kantoor, in magazijnen, op bouwwerven, zowel binnen als buiten… hierdoor verbeteren de supply-chain processen voor verschillende industrieën, wordt de dienstverlening naar de klant verbeterd en worden kosten gereduceerd.

Hans De Raeve, Founder Telloport
“Ik ben heel erg blij met deze extra kapitaalsinjectie. Als Telloport zijn we er al in geslaagd om onze oplossingen reeds succesvol in de markt te zetten bij een aantal mooie referentieklanten. Zo zijn onder andere Nike ELC Laakdal, Dexis-Belgium, Burocad Printsalon en de stad Bree klant en maken we ook ons intrede in de Nederlandse markt waar we een eerste klant hebben kunnen optekenen. Deze kapitaalverhoging geeft niet alleen extra vertrouwen, maar zorgt ook voor een versnelling van ons groeiproces.”

Tom Vanham, Algemeen- Directeur LRM:
Investeren in beloftevolle scaleups, zoals Telloport, past perfect in de strategie van LRM. Telloport kan dankzij de kapitaalinjectie snelheid nemen in een markt die sterk groeiend is. 24/7 klanten voorzien van goederen is een USP die door vele sectoren kan ingezet worden. De oplossing van Telloport biedt hier een ideaal antwoord op. Het is voor ons nog maar eens een bevestiging dat de Corda Campus, die door LRM ontwikkeld en beheerd wordt, een vruchtbare bodem biedt voor nieuw ondernemerschap.”

© Limburg Startup - LSU 2024