Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Limburgse FibriCheck vijfde op internationale start-up ‘T-Hero’ wedstrijd in Guangzhou (China)

De Limburgse start-up Fibricheck, bekend voor zijn app om hartritmestoornissen op te sporen, werd knap vijfde in een internationale start-up wedstrijd in het Chinese Guangzhou. Fibricheck ging de strijd aan met duizenden start-ups van over de hele wereld om een eigen kantoor – en begeleiding- in de derde grootste stad van China in de wacht te slepen.

The Dark Horse

De start-up wedstrijd werd georganiseerd door “The Dark Horse”, een ondernemersplatform dat meer dan tienduizenden Chinese start-ups in 18 verschillende sectoren begeleid. Vooraleer de start-ups de oversteek konden maken, werd er op eigen bodem een pitchwedstrijd gehouden. Limburg Startup en Locate in Limburg zetten deze préselectie op poten. Fibricheck kwam als winnaar uit deze competitie. In Guangzhou namen ze het vervolgens op tegen de 15 landelijke winnaars. Start-ups uit onder andere Canada, Israël, Spanje, USA en China toonde er present. Fibricheck gaat met de vijfde plaats naar huis. De internationale jury loofde de inzending van Fibricheck omwille van het innovatieve aspect en de internationale toepasbaarheid.

De vijfde plaats van FibriCheck levert het bedrijf een eigen kantoortje op in Guangzhou. Bovendien krijgen ze ook begeleiding op maat door The Dark Horse. Zij helpen de Limburgse start-up met de opstart en verdere groei in China. ‘We zijn erg tevreden met deze vijfde plaats. De extra begeleiding van The Dark Horse geeft ons nieuwe kansen in een land waar we tot nu toe nog niet actief zijn. Dit is een belangrijke stap voor Fibricheck en biedt heel wat opportuniteiten”, zegt Lars Grieten, CEO FibriCheck.

Locate in Limburg en Limburg Startup

Locate in Limburg, het promotieagentschap om buitenlandse investeerders aan te trekken voor Limburg, kreeg ook de kans om Limburg voor te stellen aan de honderden deelnemers, waarover verschillende Chinese ondernemers. Hier positioneerde ze Limburg als een unieke toegangspoort tot Europa voor potentiële ondernemers.

Limburg startup wil Limburgse start-ups laten groeien binnen én buiten Limburg, en dus ook over de grenzen heen. ‘Dankzij de inspanningen van Locate in Limburg om de provincie Limburg en de provincie Guangdong te verzusteren,  konden de préselecties doorgaan op Belgische en zelfs Limburgse bodem.’, zegt Marc Beenders, Community Manager Limburg Startup.

“Het is heel belangrijk om Limburgse start-ups kansen te geven. Door de jumelage met Guangdong, krijgen deze jonge bedrijven ook in China kansen. De komende jaren willen we dit alleen maar versterken.“, aldus gedeputeerde Peuskens

 

© Limburg Startup - LSU 2024