Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Fibrichceck sluit deal met Samsung

Gebruikers van een Samsung Galaxy Watch kunnen vanaf nu hartstoornissen detecteren met Fibricheck, een medische app die doe ontwikkeld werd op Corda Campus. Een opsteker voor de scale- up. ‘Bij de opstart ben ik naïef geweest. We wilden sprinten, maar het is een marathon met hordes geworden.’

Een technologie ontwikkelen die het leven van je vader redt. Welkom in het verhaal van Lars Grieten, CEO en co-oprichter van Qompium. Dat Limburgse techbedrijf ontwikkelde Fibricheck, een medische app om hartritmestoornissen te detecteren.

De tool laat snel ingrijpen toe en kan zo beroertes voorkomen. U legt uw vinger een minuut op de cameralens van uw smartphone. De app registreert uw hartritme, op basis van de lichtintensiteit die verandert als het hart klopt en bloedvaten samentrekken. Daarachter schuilen algoritmes waar Qompium jaren aan puzzelt.

‘Mijn vader heeft zeven jaar geleden op vakantie in Frankrijk een beroerte gehad. Hij is toen half verlamd met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht’, zegt Grieten. Dokters konden zijn beroerte niet verklaren. Onderzoek met allerhande apparatuur leverde niets op, tot zijn vader enkele jaren nadien met Fibricheck aan de slag ging.

‘We hebben na enkele maanden een kortdurend, afwijkend hartritme gedetecteerd, waarna artsen een behandeling opgestart hebben om een nieuwe beroerte – die fataal kan zijn – te voorkomen. Ik wou natuurlijk dat de app er al was geweest voor zijn eerste beroerte. Maar goed, nu voelt hij zich als een vis in het water.’

Bron: De Tijd 03.12.2020

© Limburg Startup - LSU 2024