Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Fibricheck wint prestigieuze award op grootste cardiologisch congres ter wereld
Limburgse start-up zet digitale gezondheidszorg op de kaart

De Limburgse start-up, Fibricheck, mag op het ESC 2017, het grootste en belangrijkste cardiologisch congres ter wereld, de felbegeerde award binnen de digitale gezondheidszorg mee naar huis nemen.  Fibricheck nam het in Barcelona op tegen verschillende bedrijven, allemaal actief in de digitale gezondheidszorg. Uiteindelijk werd de app van Fibricheck verkozen tot meest innovatieve toepassing.

Fibricheck werkt vanuit Corda Campus aan hun internationaal succes. De startup is ontstaan als spin-off van ZOL en UHasselt. Fibricheck is de eerste medisch geaccrediteerde oplossing die via een app op je smartphone in staat is om vroegtijdig hartritmestoornissen op te sporen. In een wedstrijd namen ze het op tegen andere bedrijven in de sector (detectie hartritmestoornissen) en gingen ze uiteindelijk met de prijs naar huis.

De afgelopen vier dagen woonden meer dan 30 000 cardiologen lezingen en presentaties bij op het ESC 2017 in Barcelona. Voor het eerst in de geschiedenis van het ESC werd ook heel wat aandacht besteed aan digitale gezondheidszorg én werd er een award uitgereikt aan het meest veelbelovende project.

‘We zijn uiteraard erg trots op deze award. Het geeft een extra motivatieboost aan het hele team. We hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt om aan te tonen dat mobiele gezondheidszorg een belangrijke aanvulling kan zijn op de algemene gezondheidszorg. Dat we onze toepassing aan al deze professionals hebben kunnen voorstellen, is van ontelbare waarde en heeft onze toepassing weer wat bekender gemaakt ’, zegt Lars Grieten, CEO en Co-Founder FibriCheck.

Bluehealth Innovation Center en Happy Aging hebben FibriCheck bijgestaan van het prille begin. Verder wordt FibriCheck ondersteund door IMEC en Start it@kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunen. Begin dit jaar vond een kapitaalinjectie van LRM, Volta Ventures en een aantal private investeerders plaats met het oog op verdere acceleratie en internationalisatie.

 

 

© Limburg Startup - LSU 2024