Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Fietsen door het water vanuit Dubai dankzij Toster Software

Met een VR-bril fiets je virtueel door ‘fietsen door het water’ vanop de wereldtentoonstelling in Dubai. Het Limburgse bedrijf Toster Software verzorgde de technologie om virtueel doorheen het meest bekende fietspad van Limburg  te fietsen. Naast fietsen door het water kan je ook stukken van de Ronde Van Vlaanderen fietsen.

Het zal niemand verwonderen dat Vlaanderen in het buitenland haar know-how rond fietsen promoot in het buitenland. Tijdens de wereldtentoonstelling in Dubai is er daarom ook een beursstand rond fietsinnovaties. Om deze beursstand extra aantrekkingskracht en een innovatieve beleving te geven, is er een virtuele fietsbeleving aan toegevoegd.

“Omdat we al eerder fietsapplicaties in VR hebben gemaakt, kregen we de vraag iets te ontwikkelen voor op de wereldtentoonstelling”, zegt Jos Claesen van Toster Software. “We zijn trots dat we onder grote tijdsdruk een combinatie van technologie hebben kunnen aanleveren waardoor je doorheen verschillende plekken van Vlaanderen kan fietsen. Meer nog, we hebben een stukje Limburg mee naar Dubai gestuurd en het bekende ‘fietsen door het water’ geïntegreerd. Dat laatste was technisch een hele uitdaging.

Wij bekijken momenteel de mogelijkheid om ook andere bekende Limburgse fietspaden zoals ‘fietsen door de bomen’ of ‘fietsen door de heide’ beschikbaar te maken met een VR-bril of op je smartphone, zegt Jasper Olaerts van Toster Software. 

Meer info over Toster Software vind je hier

© Limburg Startup - LSU 2024