Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Final 4 voor Limburgse Startup van het Jaar 2020

Voor het 4de jaar op rij neemt LSU de organisatie van de Limburgse Startup van het Jaar voor haar rekening. Samen met het Belang van Limburg en Made in Limburg wordt een startup, die een belangrijke mijlpaal heeft bereikt het afgelopen jaar, erkend. De Award wordt uitgereikt tijdens het event Limburgse Onderneming van het Jaar en wordt bekend gemaakt op 1 december.

De 4 laureaten werden gekozen door de 45 Stakeholders van Limburg Startup. De startups met de meeste stemmen worden op maandag 23/11 uitgenodigd om te pitchen voor een jury die bestaat uit:

Pieter Vandekerkhof, UHasselt
Kristof Cox, Deloitte
Bieke Van Gorp, Fibricheck
Marc Beenders, Limburg Startup/ LRM

BioStrand
BioStrand biedt een revolutionaire methodologie voor het identificeren van overeenkomsten en variaties in genetische data en het detecteren van structurele ankerpunten die innovaties in precisiegeneeskunde, medicijnontwikkeling en landbouw stimuleren. De BioStrand-methodologie biedt een ongekende accuraatheid bij het detecteren van overeenkomsten en variaties in DNA, RNA en eiwitten.

Act and Sorb
De jonge en ambitieuze Limburgse ondernemer Kenny Vanreppelen heeft een oplossing bedacht voor de recyclage van afvalhout. MDF of Medium-Density Fibreboard zit in meubels, keukens en laminaatvloeren en had tot voor kort geen toepassingen voor een tweede leven. De start-up Act&Sorb maakt er nu actieve kool van. Act and Sorb start binnenkort met de bouw van een eerste commerciële installatie in Genk. De bedoeling is om er 40 mensen tewerk te stellen. Het gaat om een investering van 27 miljoen euro.

Senhive
Senhive heeft een sterke expertise in het opzetten van kritische communicatielijnen en het integreren van diverse sensoren. Het bedrijf biedt uiteenlopende (drone)detectieoplossingen op maat van de klant en ontzorgt ze van A tot Z. Zo brengt Senhive niet alleen de behoeften van de klant in kaart, maar voorziet het ook de architectuur van de oplossing én zorgt het voor de implementatie en het onderhoud van het hele systeem. De technologie wordt op dit moment aan de industrie en potentiële klanten voorgesteld aan de hand van demo-implementaties

Deo.Care
DEO heeft een duidelijke missie: oplossingen bieden voor de duurzaamheidsuitdagingen in de gezondheidssector door samen te werken met ziekenhuizen die geconfronteerd worden met toenemende patiënten volumes en onder druk staande budgetten, en tegelijkertijd de gezondheid en het welzijn van zorgverleners te verbeteren. Tijdens de laatste 4 jaar heeft DEO het OR Efficiency Platform ontwikkeld en gevalideerd door het capteren van unieke datapunten in operatiekwartieren in Europa en Verenigde Staten en door de analyse van die gegevens met haar predictive modellen. Op deze manier wil de Belgische healthtech start-up ervoor zorgen dat toekomstige patiënten toegang hebben tot veilige, succesvolle en efficiënte medische procedures.

Winnaars vorige edities:
2019: MobieTrain
2018: Fibricheck
2017: Arkite

 

© Limburg Startup - LSU 2024