Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Met een nieuwe, uitgebreide versie van zijn digitale zorgplatform heeft de Hasseltse onderneming Cubigo zopas twee belangrijke deals ondertekend in de Verenigde Staten en Canada. “Een mijlpaal voor ons, niet alleen door de omvang, maar ook omdat het klanten zijn die de toon zetten in de seniorenzorg van Noord-Amerika en dus een waardevolle referentie zijn”, zegt CEO Geert Houben.

“De Amerikaanse ouderenzorg is op een andere leest geschoeid dan de Europese”, vertelt Houben. “Hier in België proberen we ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen, thuis of in assistentiewoningen. In de Verenigde Staten en Canada is ouderenzorg helemaal geconcentreerd op grote campussen met honderden kamers. Meer ‘intra muros’ dus, met alle voorzieningen zoals restaurants, zwembad, feestzalen, sportvelden, enzovoort. We hebben het Cubigo-platform op die leest geschoeid, en verruimd met functionaliteiten voor zorgverleners. Zij kunnen nu er de registratie op doen van de geboden zorg, transacties, activiteiten, enzovoort. Voor de familie biedt Cubigo een volledige opvolging van de toestand van de bewoner. En – belangrijk – voor de organisatie zijn er uitgebreide dashboards met allerlei informatie voor een beter beheer. Ook in de ouderenzorg zullen data in de toekomst een belangrijke rol spelen.”

Spion

De vernieuwingsoperatie van het Cubigo-platform is in 2016 gestart. “We hebben een medewerker van ons in een Amerikaans rusthuis laten logeren gedurende een volledig jaar. Dat heeft ons heel wat inzichten bezorgd over de manier van werken, de mogelijke verbeteringen en de noden van bewoners en personeel.” De nieuwe functionaliteiten die Cubigo er introduceert, bezorgen alle betrokkenen meer comfort en efficiëntiewinst. “Een simpel voorbeeld: nu bestellen rusthuisbewoners in de VS en Canada hun maaltijden of taxi via de receptie van hun campus,zoals in een hotel. Met Cubigo wordt alles rechtstreeks met de dienst zelf geregeld. Op termijn zijn er verder uitbreidingen mogelijk.”

Canadees kantoor

Om een idee te krijgen van de grootte-orde: “Onze Amerikaanse klant gaat Cubigo in de eerste fase implementeren in 20 van zijn 80 campussen”, weet Geert Houben. “Dat is goed voor zo’n 2.500 bedden. In Canada starten we met 6 campussen, om in 2020 naar 35 te gaan. We openen daarvoor ook een bijkomend kantoor in Toronto. Beide spelers behoren in hun sector tot het topsegment en zijn dus uitstekende visitekaartjes voor Cubigo.”

 

Kapitaalronde

De CEO kondigt trouwens nog een nieuwe kapitaalronde aan. “In 2017 heeft Cubigo onder andere bij Urbain Vandeurzen 4 miljoen euro opgehaald. De nieuwe kapitaalinjectie zal wellicht van Belgische bodem komen. Omzetcijfers en de precieze omvang van de contracten wil ik nog niet publiek maken. Wel kan ik zeggen dat we met de recente Canadese en Amerikaanse deals een grote stap gezet hebben om een stevig groeibedrijf te worden.”

© Limburg Startup - LSU 2024