Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

ICT-dienst Ziekenhuis Oost-Limburg neemt intrek op C-mine Crib

Er wordt een boeiende brug gebouwd tussen twee ogenschijnlijk verschillende werelden: de ICT-dienst van het Synaps Park van Ziekenhuis Oost Limburg verhuist (deels) naar de creatieve incubator C-mine Crib. Deze unieke alliantie markeert een spannende stap richting het bevorderen van innovatie in de gezondheidszorg en het verkennen van nieuwe horizonten in creativiteit.

Peter Thijs (directeur ICT en kwaliteit) en Kurt Gielen (manager ICT) lieten hun oog vallen op de creatieve incubator C-mine Crib als nieuwe werkplek om vanuit deze unieke locatie verder te werken aan de uitbouw van het ZOL IT-ecosysteem. “Het lijkt misschien atypisch om technologisch gerichte teams te matchen met een creatieve community. Deze locatie lijkt ons echter een buitenkans om in een frisse en creatieve omgeving, met veel ondernemingszin en een hele positieve vibe, onze projecten voor de volgende jaren verder uit te werken. Technologie is één luik van de uitdaging, maar een even belangrijke vraag is hoe we met nieuwe ideeën het hele proces patiëntvriendelijker kunnen maken.”

Heel concreet zal de ICT-afdeling vanuit C-mine Crib, samen met talrijke andere partners, toekomstgerichte technische oplossingen ontwikkelen, op punt stellen en uitrollen gericht op de verbetering van de gezondheidszorg in onze regio. “Denk bijvoorbeeld aan slimme gezondheidsmonitoring, medische gegevensanalyse en de integratie van artificiële intelligentie in onze processen”, somt Peter Thijs op.

“Als C-mine Crib bevestigen we met de komst van de teams van het Ziekenhuis Oost-Limburg de kracht van ons ecosysteem, gekenmerkt door creatief talent en ondernemerschap”, stelt Marijke Steegen, manager Creatieve Economie van C-mine Crib. “We zijn ervan overtuigd dat de teams van het ZOL hier geïnspireerd en geprikkeld zullen worden. Ideaal om nieuwe ideeën te ontwikkelen en de eigen grenzen te verleggen.”

Annick Nagels: “Als voorzitter van C-mine Crib kan ik alleen maar deze innovatieve en ondernemende stappen die beide organisaties naar elkaar toe zetten ondersteunen. Deze match is voor de de Stad Genk een mooi voorbeeld om samen future proof te groeien en te leren van elkaar. Het past volkomen in de labo- en experimenteerfunctie die we als C- mine site willen innemen.”

© Limburg Startup - LSU 2024