Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

IncubaThor Genk breidt uit

IncubaThor, de incubator voor startende ondernemingen die focussen op slimme energie, breidt haar werkomgeving uit met extra startersunits, flexdesks en haar inspirerende ontmoetingsplek Bar Thoriste. Die uitbreiding is goed voor 13 nieuwe kantoren van verschillende groottes, verspreid over vier verdiepingen.

IncubaThor wil met haar gloednieuwe kantoorruimtes inspelen op de vraag van jonge, startende bedrijven binnen de energiesector die op zoek zijn naar een comfortabele en inspirerende werkplek. Met de komst van deze nieuwe starterunits biedt IncubaThor zowel kleine als grote kantoorruimtes aan in combinatie met de nodige ondersteuning om het bedrijf te laten groeien.‘ We willen bedrijven de kans geven om in eender welke groeifase naar een groter of kleiner kantoor te schakelen zonder onze incubator te moeten verlaten. Daarom hebben we extra startsunits toegevoegd in ons aanbod. Bovendien bieden de vergaderfaciliteiten en nieuwe werkplekken in de coworking space- ook heel wat opportuniteiten.

Jana Jacobs, manager IncubaThor

Bar Thoriste, de gemeenschappelijke keuken, is gelegen in het hart van de uitbreiding en zorgt ervoor dat werknemers elkaar ontmoeten op een informele manier. ‘Op IncubaThor draait het om het netwerk dat we opbouwen. We willen bedrijven optimaal laten groeien door hen samen te brengen zodat ze van elkaar en van onze partners leren. Om de leerkansen zo groot mogelijk te maken, zorgen we voor een goede mix van bedrijven qua grootte, maturiteit en het toepassingsgebied.’ zegt Jana Jacobs. ‘Ons expertennetwerk zal de bedrijven ook inhoudelijk ondersteunen. Zo zal bijvoorbeeld Adlex Advocaten  onze bewoners verder helpen met juridisch advies waar nodig.’

 

 

Cross-overs

Stijn Bijnens, CEO LRM

‘Werkbeleving, menselijke interactie en cross-overs tussen verschillende sectoren worden met de dag belangrijker’, zegt Stijn Bijnens, CEO van LRM. ‘IncubaThor laat bedrijven groeien ongeacht de fase waar je als onderneming in zit. Bovendien zorgen EnergyVille, Thor Central, de T2-Campus en binnenkort ook de campus voor slimme maakindustrie, voor heel wat opportuniteiten op het vlak van cross-overs. Dat onderzoek, het onderwijs en het bedrijfsleven op één campus terug te vinden zijn, opent nieuwe deuren voor ontwikkeling voor zowel start-ups als mature bedrijven.’

“IncubaThor biedt startende ondernemers een inspirerende werkomgeving met goede begeleiding. De incubator speelt een belangrijke rol als hefboom voor groei, werkgelegenheid en bedrijvigheid in onze stad. Bedrijven die zich hier vestigen, hebben een duidelijke ambitie. Ze werken actief aan de energietransitie die volop plaatsvindt en willen samen initiatieven opzetten en uittesten die bepalend zijn voor de dagelijkse leefwereld van morgen.” zegt Wim Dries, burgemeester van Genk.

Erik Gerits en Wim Dries

Op IncubaThor zijn er momenteel al 24 bedrijven actief, goed voor 110 werknemers. De incubator  rond energie mikt de komende jaren op een verdubbeling van het aantal bewoners. “We streven naar een 50-tal bedrijven in 2020. Ik geloof sterk dat er nog heel wat groeipotentieel zit in deze incubator, zeker met de toekomstige projecten die deze site nog te wachten staan en dat in combinatie met optimale ondersteuning van de Limburgse bedrijven in de Smart Energy sector”, zegt Erik Gerits, voorzitter IncubaThor.

 

© Limburg Startup - LSU 2024