Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Internationale luchtvaartspelers werken samen op DronePort
SAFIR-consortium gaat onderzoek en demonstraties uitvoeren op Limburgse dronecampus

DronePort Campus, de bedrijvencampus voor onbemande vliegtuigsystemen en bedrijven in de dronesector,  sluit enkele weken voor haar opening al een samenwerking af met grote, internationale spelers zoals Amazon, Unifly en Sabca. Deze wereldspelers vinden mekaar op de gloednieuwe testsite om samen te werken aan de toekomst van de drone-industrie door middel van onderzoek en demonstraties.

Het SAFIR-consortium, Safe and Flexible Integration of Initial U-space Services in a Real Environment, zet de komende jaren stevig in op onderzoeken en demonstraties voor drone-operaties die levensvatbaar, robuust en gebruiksklaar zijn in heel Europa. Denk hierbij aan surveillancevluchten, pakketbezorging, dringend medisch vervoer, hoogspanningslijn-mapping en pylooninspectie. Verder wordt het gebruik van telecomnetwerktechnologie voor datacommunicatie met bemande en onbemande luchtvaartuigen beoordeeld. De demonstraties en onderzoeken worden uitgevoerd op DronePort en in De Haven van Antwerpen.

Belgische én internationale topspelers
Het SAFIR-consortium bestaat uit een resem Belgische en internationale topspelers uit de drone- en technologiewereld en de luchtvaart: Unifly, Amazon Prime Air, Belgocontrol, DronePort, Proximus, Port of Antwerp, Helicus, SABCA, Elia, High Eye, C-Astral, Tekever and Aveillant.

Mark Vanlook, algemeen directeur Droneport:
“DronePort speelt een belangrijke rol binnen het SAFIR-consortium. We hebben de campus, een landingsbaan, een uniek drone luchtruim en nu ook internationale topspelers uit de drone- en technologiewereld die komen experimenteren op onze site en deel uitmaken van dit ecosysteem. We zetten hiermee DronePort meteen op de wereldkaart. En het feit dat internationale bedrijven zo snel hun weg vinden naar de campus, betekent dat we een behoefte invullen zoals dat nergens anders in Europa gebeurt. Dit consortium biedt een onwaarschijnlijk potentieel aan kruisbestuiving en expertise uitwisseling tussen de bedrijven op DronePort”

Start-ups en groeibedrijven
Bedrijven die zich binnenkort op de DronePortsite vestigen, komen terecht op een campus waar zowel start-ups als groeibedrijven hun thuisbasis hebben. Naast kantoren, een incubator voor start-ups, testfaciliteiten en een brasserie, biedt de site ook toegang tot een drone-community. Bovendien kunnen dronepiloten er naar hartenlust experimenteren in gecontroleerde in/outdoor testzones. In die zones kan er hoger gevlogen worden dan normaal toegelaten alsook in combinatie met bemande luchtvaart. Bewoners kunnen er ook rekenen op coaching en sectorgebonden knowhow.

“De focus zal liggen op bedrijven met een link naar de luchtvaart, zowel bemand als onbemand. Ook sport- en privévliegtuigen krijgen er dus een plek. Al de stakeholders uit de luchtvaart zijn er welkom”

 

© Limburg Startup - LSU 2024