Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Onze partners staan groeibedrijven met raad en daad bij als ze internationaal willen scoren. Wij geven je een duidelijk overzicht met interessante websites en de juiste contactpersonen.

Met Expat Centre Limburg zet POM Limburg in op het warme welkom en one-stop-shop-principe om de socio-economische integratie en oriëntatie van de internationals te bevorderen.

Website: www.expatcentrelimburg.com
E-mail: welkommanagement@pomlimburg.be

Publicatie: “expat guide voor bedrijven”, in het Nederlands

Na de onboarding van uit het buitenland gerekruteerd talent, genieten buitenlandse talenten via het Expat Centre Limburg van:

    • Een warm onthaal via 1-1 gesprek (=kennismaking, behoeftebepaling, overhandiging expat guide for internationals (ENG)),
    • Verwelkoming in de regionale community voor internationals
    • Gratis deelname aan events (netwerkevents, dual career events voor de meereizende partner voor evenzeer de toeleiding naar de arbeidsmarkt te garanderen)

 

Go International (4 services): Mercurio Go International begeleidt (dienstverlenende) ondernemingen in het uitwerken van een gedetailleerd exportplan op maat van het bedrijf. Via een Quickscan, vijf inhoudelijke sessies en een pitch voor een ervaren jury stoomt het bedrijf zich klaar voor de toekomst. Doelgroep: Ondernemingen die een internationale strategie wensen uit werken. Zowel bedrijven die al internationaal actief zijn, als bedrijven die in de toekomst wensen te internationaliseren. Go International for Services is specifiek voor dienstverlenende bedrijven.

Start2Export2: een begeleidingstraject. We starten met een persoonlijke begeleiding op maat van elke deelnemer en het traject culmineert in een groepszakenreis met bezoeken aan interessante prospects ter plaatse. Doelgroep= Vlaamse exporteurs van goederen of diensten met weinig of geen exportervaring in een bepaald land. Elke Kamer heeft een andere bestemming, wij doen in 2023 Start2Export2 Vietnam. Dit jaar was het Start2Export2 Finland.
Global Ambassadors: Een Global Ambassador heeft goede kennis over en/of een uitgebreid netwerk voor een bepaald land. Het zijn Limburgse ondernemers die zich engageren om andere Limburgers te helpen bij hun internationale expansie. Ieder lid van Voka – KvK Limburg met een vraag over een bepaald land kan bij hen terecht. Doelgroep: Voor ondernemingen die met internationale vragen zitten over een specifiek land

Info en advies: Als je een vraag hebt gerelateerd aan zakendoen in het buitenland, kan je steeds bij ons terecht voor eerstelijnsadvies. Dit zijn bijvoorbeeld vragen rond bepaalde uitvoerdocumenten, invoerrechten van een specifiek product, het checken van de betrouwbaarheid van partners, contacten in het buitenland, veranderingen omtrent brexit, … Wij gaan steeds tot het uiterste om jou een helder antwoord te bezorgen. Als we de kennis niet in huis hebben, dan doen we een beroep op ons wereldwijd netwerk.

Exportcafé: gratis event waar we mensen met interesse in internationaal ondernemen samenbrengen met onze Global Ambassadors.

Week Internationaal Ondernemen: gratis infosessie waar we een bepaald land in de kijker zetten, voor ondernemers die meer willen weten over dat bepaald land.

Contactpersonen:
Christine Thonnon: christine.thonnon@voka.be; 0498721930
Amber Zentjens: amber.zentjens@voka.be; 0493 14 76 66
Astrid Van Hirtum: astrid.vanhirtum@voka.be; 0495 62 57 25

Internationale tewerkstelling is een complex gegeven. Er komen heel veel obstakels op je weg die soms veel tijd en geld kosten. SD Worx biedt expertise om van jouw internationale expansie een succes te maken zodat je één manier van werken hebt in alle landen. Eén partner voor alles in verband met tewerkstelling en één contract voor alle diensten.

Contacteer internationalsales@sdworx.com of bel via 03 220 23 10

Bescherming van Intellectuele Eigendomsrechten

Advies over gebruik en bescherming van merken, octrooien en andere IE-rechten op internationaal niveau
Opstellen van overeenkomsten in een internationale context.

-producten: Octrooien + Merk + Model + Overeenkomsten

contactpersoon: Bart Quanten

Internationale expansie gaat hand in hand met lokale bankbehoeften, de behoefte aan werkkapitaal. Een goede samenwerken met een bankpartner in het buitenland is essentieel. KBC begeleidt je met je internationale groei. Hoe ze dit doen en op welke diensten je een beroep kan doen hebben we samengevat in een overzichtelijke presentatie die je hier kan lezen.

Aanbod KBC en Start it @KBC

© Limburg Startup - LSU 2024