Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

KBC Bank investeert in het Belgische Setle. Het gaat voor KBC Bank om een initiële investering van 1,5 miljoen euro die Setle moet toelaten om verder te groeien van start-up tot scale-up.

In 2020 positioneerde het Belgische bedrijf Setle, gevestigd op Corda Incubator zich op de vastgoedmarkt als partner voor makelaars. Het online platform geeft een realistisch beeld van de (duurzame) renovatiekosten bovenop de aankoopprijs. Interessant voor de vastgoedmakelaar, maar zeker ook voor de KBC- klant, die ontzorgd wordt dankzij de makelaar in de huizenjacht of bij de renovatievraag.
Setle werkt momenteel samen met 425 vastgoedmakelaars. Tot dusver zorgde het Setle-platform voor een totaal gesimuleerde waarde van 175.593.005 euro aan verbouwingen.

Thibaut Nivelles, CEO van Setle
“De Belg is geboren met een baksteen in zijn maag. De woning is nog steeds de belangrijkste gezinsuitgave iedere maand. De fors gestegen energieprijzen en het toenemend belang van een duurzame energietransitie, maken het voor wie bouwt of koopt niet altijd makkelijk om door het bos de bomen te zien. Met Setle streven we ernaar om wie koopt of verbouwt, te helpen de juiste beslissingen te nemen in het verbouwproces. We zijn verheugd dat KBC, met de beste Mobile banking app wereldwijd en een duidelijke focus op duurzaamheid, mee zijn schouders wil zetten onder de verdere ontwikkeling van onze activiteiten.”

Karin Van Hoecke, verantwoordelijk voor Innovatie in Divisie België van KBC Groep
“De transitie naar duurzame energie zal een fundamentele impact hebben op de hele samenleving. Voor particulieren ligt het zwaartepunt van de transitie vooral in hun woning. Een woning kopen, verbouwen, beter isoleren, energiefactuur betaalbaar houden, … Gezinnen weten soms niet waar eerst te beginnen en zitten vooral met heel veel vragen.
Het financieren en verzekeren van de woning is een kerntaak voor KBC als bank-verzekeraar. De voorbije jaren hebben we onze klanten echter ook laten genieten van de voordelen die voortvloeien uit partnerschappen die we afsluiten met derde partijen die verder gaan dan financiële dienstverlening. Denk bijvoorbeeld aan groepsaankopen (via onze Deals) of de mogelijkheid om energieprijzen te vergelijken (via “Mijn Energie’ in KBC Mobile). De investering in Setle is een volgende stap in het maximaal ontzorgen van onze klanten bij het renoveren en energiezuiniger maken van hun woning.

Je hebt een charmante woning op het oog maar er is nog wat werk aan? Met Setle weet je in een paar kliks wat het kost om je droomhuis te renoveren.

De Setle-renovatietool (Vastgoedsoftware – renovatietool voor vastgoedmakelaars – Setle) biedt als enige op de markt een doorgedreven ondersteuning in de pre-aankoopfase. Met een overzichtelijk kostenplaatje in een gebruiksvriendelijke interface wordt de zoektocht naar de ideale woning voor zowel makelaars als kandidaat-kopers een stuk efficiënter en transparanter.

Vastgoedmakelaars die een jaarlijkse licentie betalen aan Setle kunnen voor al hun panden, met de real-time digitale oplossing van Setle, particulieren (kopers en verbouwers) real-time inzicht geven in de totaalkost van het pand dat de klant op het oog heeft, inclusief raming van verbouwkosten, kosten voor het verduurzamen van de woning, het verbeteren van het energielabel en -verbruik, mogelijke subsidies en premies en offertes van aannemers benchmarken. Dit gedetailleerd renovatierapport met daarin een heel gedetailleerd lastenboek laat de makelaars toe om hun klanten te ontzorgen en hun leven te vergemakkelijken. Tegelijk kan de makelaar ook een andere woning voorstellen die op basis van de renovatie-inschatting (incl. subsidies en premies) door Setle als globale investering mogelijks nog interessanter kan zijn voor de kandidaat-koper.
Het renovatierapport wordt aanvaard door verschillende banken, waaronder KBC Bank, als onderdeel van de kredietaanvraag. De klant hoeft dus niet meer op zoek naar offertes en ramingen om zijn kredietvraag te staven.

Setle en KBC starten in het najaar ook een aantal experimenten. Van zodra die operationeel zijn, mag hierover verdere communicatie verwacht worden.

Na de investering door KBC blijft Setle ook beschikbaar voor niet-KBC-klanten en andere banken.

 

© Limburg Startup - LSU 2024