Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Start it @KBC, KBC en LRM bundelen de krachten om Limburgse start-ups een boost te geven

Partnership zorgt voor extra begeleiding voor start-ups in Limburgse incubatoren

Accelerator Start it @KBC, bankverzekeraar KBC en de Limburgse investeringsmaatschappij, LRM, slaan de handen in elkaar om de start-ups in de Limburgse incubatoren nog beter te begeleiden. Start-ups die gevestigd zijn in één van de negen Limburgse incubatoren van LRM konden al rekenen op werkruimtes en begeleiding, maar kunnen vanaf nu ook een beroep doen op de financiële expertise van KBC en zich kandidaat stellen voor het acceleratieprogramma van Start it @KBC. Daardoor krijgen de jonge bedrijven toegang tot een internationaal netwerk en nog meer kansen om hun business te doen groeien.

Het Limburgse incubatorennetwerk van LRM bestaat uit negen thematische incubatoren, elk gespecialiseerd in een bepaalde sector. Zo ligt de focus in de Corda INCubator vooral op IT en innovatie, bij Greenville is dit cleantech en bij Agropolis slimme landbouw. Vandaag kunnen de start-ups uit Limburg er al rekenen op een hippe kantooromgeving met bijhorende begeleiding, ondersteuning en een sterk netwerk. Dankzij het partnership met Start it @KBC komt daar nu het internationale ecosysteem van België’s grootste accelerator bovenop. KBC stelt dan weer haar financiële expertise ter beschikking en brengt start-ups in contact met business angels of andere investeerders.

Lode Uytterschaut, founder & CEO van Start it @KBC:

“Het ondersteunen van start-ups in gespecialiseerde incubatoren biedt inhoudelijk zeker voordelen, zo kunnen we heel gericht werken. De onderlinge kruisbestuivingen binnen ons ecosysteem en ons internationale netwerk zijn enkele van de grootste troeven van Start it @KBC. We willen met dit partnership dan ook aanvullend en verbindend werken, en samen met KBC en LRM zoveel mogelijk bijdragen aan het succes van Limburgse start-ups.”

 

Wim Leemen, Regional General Manager Limburg Area KBC:
“KBC biedt op Corda Campus via de KBC Cube al langer financiële diensten en producten aan op maat van bedrijven en start-ups. Maar dat is niet het belangrijkste. We zullen vanuit KBC vooral helpen waar we kunnen om de business van start-ups vooruit te helpen.”

Tom Vanham, CEO LRM:

“Jonge bedrijven kunnen veel van elkaar én van experts leren. Een goed uitgebouwd ecosysteem is daarom goud waard. De samenwerking met Start it @KBC vergroot het netwerk van onze Limburgse start-ups en zet deuren open voor startende ondernemers.”

Klaarstomen voor het ondernemerschap
De start-ups die worden geselecteerd door Start it @KBC kunnen een jaar lang gratis gebruik maken van de Hasseltse coworking-ruimte op Corda Campus. Ze mogen deelnemen aan alle workshop binnen de Start it Academy van de accelerator, zijn welkom op tal van start-upevents en krijgen toegang tot een uitgebreid en internationaal netwerk van experts.

© Limburg Startup - LSU 2024