Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Limburg Startup app transformeert naar Startup Connector
LSU breidt startup netwerk Euregionaal uit

LSU, Limburg Startup, het overkoepelende platform dat startup initiatieven met elkaar verbindt en onder de vleugels van LRM de Limburgse Investeringsmaatschappij en met de steun van de Provincie Limburg, is uitgegroeid tot een vaste waarde in het Limburgse startup netwerk schakelt een versnelling hoger en breidt haar netwerk verder uit buiten de Limburgse grenzen. De LSU-app die in 2018 gelanceerd werd met als doel om het Limburgse start-up netwerk ook digitaal in kaart te brengen en te verbinden, wordt nu omgevormd tot een nationale start-up app: de Start-up Connector. Hangar-K, de hotspot voor jonge starters in de regio Kortrijk zal als eerste de nieuwe app adopteren en lanceren bij haar bewoners. En daar stopt het niet want er zitten connecties met nog heel wat incubatoren in de pijplijn: zo werden er reeds contacten gelegd met start-up hubs in Noord Frankrijk, Nederland en Duitsland.

De Limburg Startup app, die in 2018 gelanceerd werd, is binnen Limburg een succes te noemen. De interactieve app bundelt start-ups, LSU coaches, partners en events in één digitale app en geeft de leden ook de kans om vragen te stellen en zo met elkaar in contact te treden. Met 1500 downloads, 150 gestelde vragen, 234 geregistreerde coaches en meer dan 250 start-up events is de app onmisbaar geworden voor het Limburgse start-up landschap.

Marc Beenders, LSU

Marc Beenders, Community Manager Limburg Startup:
“We merken dat de app drempelverlagend werkt voor start-ups. Ze leren elkaar op een informele manier kennen, vinden al de info terug op één plaats en kunnen er vragen stellen waar ze ook snel een reactie op krijgen. De naam Startup Connector is natuurlijk niet toevallig gekozen. We willen onze Limburgse start-ups connecteren met heel Vlaanderen en gaan nog een stapje verder door ook naar de Euregio te kijken. Door het netwerk te vergroten kunnen startups nog sneller schakelen, leggen ze nieuwe contacten en kunnen ze ook op die manier weer van elkaar leren. In tijden zoals deze, waar er veel onzekerheid is, is je netwerk belangrijker dan ooit. Deze (inter)nationale app kan daar de sleutel tot succes voor zijn’.

De co-creatie hub in Kortrijk, Hangar K, zal als eerste gebruik maken van de Startup Connector.

Vincent Vanderberck, Hangar K

Vincent Vanderberck, Algemeen- directeur Hangar K
“Hangar K connecteert starters met groeiambities en gevestigde ondernemingen op zoek naar inspiratie en innovatie, de Startup Connector sluit dan ook naadloos aan bij ons DNA. We zijn ervan overtuigd dat de connectie richting Limburg, die een steeds belangrijkere plek inneemt in het startup landschap, een enorme meerwaarde kan betekenen voor de ondernemingen die vandaag bij ons actief zijn. Maar we denken ook verder. Samen kunnen we veel meer betekenen voor de bedrijven, kunnen we efficiënter werken en beter inspelen op de noden. En die noden beperken zich niet alleen tot Limburg of Kortrijk, die gaan over de grenzen heen. Daarom werden er al heel wat contacten gelegd met Nederland, Noord Frankrijk en Duitsland. Belangrijk, want hoe sneller we internationaal connecteren, hoe sneller we onze start-ups internationaal kunnen laten groeien.’

 

Voor iedereen toegankelijk
De Startup Connector app is een gratis app die makkelijk te downloaden is via je smartphone in de Apple- of Google Play store. ‘Je kan de Startup Connector zien als een gratis tool die je tips en tricks meegeeft, je op de hoogte houdt van het nationale startup landschap en je waardevolle contacten kan bezorgen. Het is een must voor iedere startup die zijn positie wilt versterken, besluit Marc Beenders.

Download de app hier

 

© Limburg Startup - LSU 2024