Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Limburg Startup (LSU) sluit partnerschap met Budding Innovation in Singapore

Limburg StartUp (LSU) – opgericht en gemanaged door de Limburgse investeringsmaatschappij LRM – heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met Budding Innovation. Het bedrijf van de Lommelse CEO Bert Grobben ondersteunt ondernemingen bij het ontwikkelen en implementeren van innovatieve oplossingen. De bedoeling van deze samenwerking is de startup en scale-upcommunities van beide regio’s met elkaar te verbinden. Het akkoord werd gesloten tijdens de technologiemissie van Voka – Kamer van Koophandel Limburg in Singapore.

Opgericht in 2015 en met tientallen jaren ervaring op het gebied van diepgaande technologische open innovatie, werkt Budding Innovation (BI) uit Singapore samen met tientallen grote wereldwijde multinationale bedrijven om hun innovatiestrategieën te ontwikkelen en belangrijke ideeën te concretiseren door middel van prototyping, ontwikkeling en implementatie in b2b- en/of b2c-markten. BI werkt ook samen met talloze start-ups en instellingen over de hele wereld om de nieuwste technologieën en diensten naar voren te brengen en de meest innovatieve oplossingen te ontwikkelen.

Oprichter en CEO van Budding Innovation Bert Grobben – geboren in Lommel –  heeft meer dan 20 jaar ervaring in het leiden van >$100M programmaportfolio’s als bedrijfsleider (P&G, Avery Dennison) en als Strategic Foresight expert & venture builder in het implementeren van duurzame & ontwrichtende innovaties voor miljardenmerken. Daarom dat Grobben ook delegatieleider is van de technologiemissie van Voka – KvK Limburg in Singapore die gesteund wordt door de heer Kim Demeyer, Vlaams Technologie attaché in Singapore voor Flanders Investment & Trade, alsook Isabelle Alvarez, Voorzitter van BLCCA Singapore en Managing Director Victor Buck Services.

“LRM verbindt al meerdere jaren de kerktorens van Limburg met de wolkenkrabbers in New York door een partnerschap met Belcham, de Belgische-Amerikaanse Kamer van Koophandel.”

Jeroen Bloemen, Chief Corporate Affairs Officer LRM: “We hebben ervaring met het bouwen van internationale bruggen. LRM verbindt al meerdere jaren de kerktorens van Limburg met de wolkenkrabbers in New York door een partnerschap met Belcham, de Belgische-Amerikaanse Kamer van Koophandel. Hetzelfde willen we nu doen met Azië. De bedoeling is dat Limburgse bedrijven die hun weg zoeken in Azië, een vast aanspreekpunt krijgen in Singapore. De lokale sterkhouder Budding Innovation en de vertegenwoordigers van FIT kunnen deze bedrijven met raad en daad bijstaan. Het partnerschap houdt in dat bedrijven ondersteuning, netwerk, begeleiding en advies krijgen om hun zaak te laten bloeien in Azië. Omgekeerd werkt de brug ook: Aziatische bedrijven in Singapore, die een landingsplaats zoeken in Europa, kunnen terecht op de Limburgse campussen en incubatoren waar ze wegwijs gemaakt worden door experten en collega-ondernemers.”

Cathérine Dreesen, Voka – KvK Limburg: “Als partner van LSU zijn we opgetogen met dit samenwerkingsakkoord. Dit geeft onze starters en scale-ups in Limburg de mogelijkheid om nieuwe markten te ontdekken, nieuwe contacten te leggen en nieuwe innovatieve kennis en ideeën op te doen zodat ze verder kunnen groeien. De doorgedreven begeleiding en expertise via deze samenwerking zorgt er ook voor dat toekomstige uitdagingen zoals logistieke complicaties, cultuurverschillen of juridische kwesties goed onderzocht worden met het oog op een succesvolle samenwerking op internationaal niveau.”

© Limburg Startup - LSU 2024