Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Limburg Startup verhuist!

Op 6 december verhuist Limburg Startup naar de nieuwe incubator op Corda Campus. LSU zal een vaste stek krijgen op het eerste eiland in Corda-A, meteen aan de ingang van de gloednieuwe Corda Incubator.

Limburg Startup werd vier jaar geleden opgestart in de schoot van LRM en met de steun van de Provincie Limburg. LSU groeide ondertussen uit tot dé start-up community van Limburg. LSU is een open platform, een first class starters community, gedragen en ontwikkeld door ondernemend Limburg met als doel bestaande start-up initiatieven te verbinden, start-ups te versterken en hun groeiprocessen te versnellen.

Raf Degens, Algemeen-Directeur Corda Campus
“Dat LSU een vaste plaats inneemt in de nieuwe incubator komt niet alleen de start-ups, maar het volledige netwerk ten goede. We willen met de nieuwe incubator een dynamische en aantrekkelijke werkomgeving creëren die een meerwaarde is voor de start-ups en die flexibel is voor zowel start-ups, scale-ups als grote bedrijven. LSU hoort hier dus meer dan thuis”, zegt Raf Degens, Algemeen Directeur Corda Campus.

Het netwerk bestaat ondertussen uit 45 partners, organisaties waar start-ups kunnen tanken om te groeien, 250 coaches en tal van ambassadeurs die mee de Limburgse start-up vibe uitdragen. De afgelopen vier jaar werden verschillende initiatieven genomen in samenwerking met de stakeholders: denk maar aan Pitchen voor de CEO (i.s.m. Netwerk Ondernemen, Work for a startup Jobfairs (i.s.m. de Limburgse incubatoren) of het populaire Mix and Match programma (i.s.m. Imec). En LSU werd ook een digitaal verbindingsplatform: de LSU app brengt namelijk alle stakeholders, events en vragen van start-ups samen in 1 overzichtelijke tool.

De verhuis van LSU naar de nieuwe Corda Incubator zorgt voor nog meer connectie met het start-up landschap. LSU blijft een open platform en zal Limburg blijven promoten als aantrekkelijke startup regio.

Marc Beenders, Community Manager LSU:
“Door LSU een vaste plaats in de nieuwe Corda INCubator te geven, komen we nog meer te weten over de noden van de start-ups. Doordat ik hier zelf ook actief aan het werk ga, kunnen we nog sneller schakelen en onze kennis nog makkelijker verspreiden. De wisselwerking tussen de verschillende stakeholders kan zo ook een pak vlotter en structureler verlopen. We voorzien een uitgebreid programma om deze starters te begeleiden en ondersteunen. Het is nu aan hen om deze kansen te grijpen.”

 

 

© Limburg Startup - LSU 2024