Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Fibricheck mag China inpalmen tijdens internationale pitchwedstrijd 

Op vraag van Locate in Limburg organiseerde Limburg Startup de Belgische pré-selectie voor de internationale pitch wedstrijd van Thera – The Dark Horse. The Dark Horse is een ondernemersplatform dat innovatieve Chinese bedrijven begeleidt. Naast het uitbaten van enkele incubatoren en acceleratoren investeren ze in veelbelovende bedrijven en bieden ze begeleiding, opleiding en coaching aan. Meer dan 100.000 founders in 18 verschillende sectoren werden al begeleid.

Internationale pitchwedstrijd

The Dark Horse kiest uit 6 landen telkens 1 veelbelovende startup. Zij pitchen op 26 november in China. De winnaar kan zich vestigen in China en wordt begeleid met de opstart en verdere groei van zijn bedrijf.

6 startups probeerden de jury te overtuigen. Uiteindelijk was, het ondertussen meer dan bekende bedrijf, Fibricheck de grote winnaar. Met hun app om hartritme te controleren kunnen ze nu onderzoeken of de Chinese markt groeipotentieel biedt.

Intensieve samenwerking

Limburg Startup en Locate in Limburg hebben met The Dark Horse alvast duurzame afspraken gemaakt. Startups die de Chinese markt willen ontdekken kunnen binnenkort terecht in de Chinese incubator in Guangzhou. Hier kunnen ze  niet alleen gebruik maken van kantoor- en vergaderruimtes, maar krijgen ze ook advies en begeleiding om hun weg te zoeken in deze groeiende economie.

 

© Limburg Startup - LSU 2024