Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

LRM en BELCHAM brengen startups naar de VS

Davy Loots (39), medeoprichter van het virtual realitybedrijf Mimesys uit Hasselt is nog maar pas terug uit San Francisco. “We moeten in de VS aanwezig zijn, zeker op vlak van hardware”, zegt Loots, die dankbaar gebruik maakte van de ‘brug’ die LRM en Belcham tussen Limburg en de VS hebben gebouwd.

Twee jaar geleden kondigden de Limburgse investeringsmaatschappij LRM en de Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel (BelCham) aan dat ze samen een luchtbrug zouden bouwen tussen Limburg en de VS. De starters en scale-ups van de Limburgse incubators kunnen sindsdien gebruikmaken van de faciliteiten en het netwerk van BelCham in Manhattan (New York) en San Francisco (Silicon Valley). En dat blijkt te werken.

Bieke Claes van BelCham en Stijn Bijnens van LRM:

“Een twintigtal jonge Limburgse bedrijven heeft er al gebruik van gemaakt, daarmee helpen we hen hun vleugels in de VS te spreiden.”

Davy Loots, chief technology officer (CTO) en medestichter van Mimesys, is één van hen.

Het Frans-Belgische bedrijf heeft een technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt om via virtual realitybrillen en 3D-camera’s mekaar via digitale hologrammen te ontmoeten in de virtuele of echte wereld. “Wij vergaderen dagelijks zo”, zegt Davy Loots. In San Francisco is hij dankzij de luchtbrug van BelCham en LRM al twee keer op verkenning geweest. “Ik voelde me er meteen thuis. De sfeer is vergelijkbaar met die van de Corda Incubator, het is plezant om daar andere Belgen tegen het lijf te lopen. Je kan bij iedereen terecht voor goede raad en hulp. We hebben er mogen pitchen voor een aantal grote investeerders. Een adres in de VS zorgt bovendien voor vertrouwen bij de Amerikaanse kandidaat-investeerders. Ik zal nog een paar keer terug moeten, want wij moeten met onze technologie in de VS aanwezig zijn, zeker voor de hardware.”

© Limburg Startup - LSU 2024