Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

LRM en Limburg Startup lanceren het Doorbraakprogramma voor groeibedrijven
Hoe zet je als start-up je financiële middelen zo efficiënt mogelijk in? Het is een grote uitdaging voor elke founder. Daarom lanceren LRM en Limburg Startup het Doorbraakprogramma.
Een traject van 7 sessies in beperkte groep. Ervaren tech-ondernemers delen hun ervaring en kennis over o.a intern en extern schalen, governance en founder stress. Want, hoe sneller je de optimale salesstrategie kan implementeren en weet hoe je een sterk team kan bouwen én houden, hoe meer tijd je wint. En hoe verder je kan geraken met de opgehaalde middelen. Er worden tegelijkertijd 2 edities gelanceerd: voor tech-startups en een aparte editie voor Health-Tech startups. Het programma krijgt de steun van Vlaio via de Doorbraak-lening.
Leren van elkaar als grootste hefboom
“Met ons doorbraakprogramma helpen we start-ups die net een eerste kapitaalronde achter de rug hebben”, vertelt Marc Beenders, corporate community manager bij LRM. “In zeven verschillende sessies komen experten en succesvolle ondernemers aan het woord. Ze delen hun ervaringen en reiken een kader aan om het kapitaal van je bedrijf efficiënt te besteden.”
Zo helpt het programma de start-ups om de juiste keuzes te maken inzake hun financiering. En dat is uiterst belangrijk, want hoe beter je middelen inzet, hoe sneller je bedrijf kan groeien. Daarnaast kunnen de deelnemende start-ups ook veel bijleren van elkaar vindt Marc Beenders. “Bedrijven die in dezelfde fase zitten hebben veel aan elkaar. Ze kunnen onderling ervaringen uitwisselen, ideeën delen en leren van elkaars fouten. Dat heeft een grote impact die je niet mag onderschatten.”
Van financieel plannen tot founder stress
“Het is en blijft een grote uitdaging voor elke founder, die financiële middelen op een goede manier inzetten”, zegt Sr. investment manager Koen Walbers. Er komen namelijk heel wat hard skills, maar ook soft skills aan te pas. “En dat is ook iets waar we met dit programma op willen focussen. Enerzijds kaarten we thema’s aan als een financiële planning opmaken en snel bouwen aan je eigen team. Maar anderzijds is het ook belangrijk om stil te staan bij thema’s zoals founder stress. Ruim één op de drie start-up founders heeft bijna elke dag stress. De druk ligt hoog en er is veel angst om teleur te stellen of te falen. Het is belangrijk om onze founders te wapenen tegen een te hoge werkdruk.”
Schrijf je in
Het programma is er zowel voor tech start-ups als voor healthtech start-ups. “Op voorwaarde dat ze al 500.000 euro of meer hebben opgehaald”, vult Marc Beenders aan. “LRM portfolio bedrijven of bedrijven die een LRM doorbraaklening hebben krijgen ook de kans om gratis deel te nemen aan het programma. Bedrijven die gevestigd zijn in de incubatoren betalen een lager tarief. Inschrijven kan via www.lrm.be/acceleratieprogramma
Wees er snel bij, want het aantal deelnemers is beperkt tot 12.
Info?
Contacteer Marc Beenders, Corporate Community Manager LRM
of Koen Walbers, Sr. Investment Manager LRM
© Limburg Startup - LSU 2024