Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

LRM stapt in MobieTrain

MobieTrain, de specialist in mobiele en korte opleidingstrajecten, heeft 1,8 miljoen euro vers geld getankt, onder meer bij de groep Concentra en bij de investeringsmaatschappij LRM.

MobieTrain, gevestigd op C-Mine Crib in Genk, ontwikkelde een applicatie waardoor werknemers hun kennis over de producten of diensten die door hun bedrijf worden aangeboden, kunnen bijschaven. Dat kan om het even waar en om het even wanneer, in een tempo dat door de werknemer zelf wordt bepaald. “Daarmee maken we definitief komaf met de urenlange klassikale opleidingen waarbij je na verloop van tijd door de bomen het bos niet meer ziet”, zegt CEO Guy Van Neck.

Ludieke quiz
Guy Van Neck, die het bedrijf samen met Mireille van Hemert-Schelling en Willi Van Boven oprichtte, vond de inspiratie voor de app enkele jaren geleden eerder toevallig. Als specialist in mystery shopping stelde hij tijdens bezoeken aan organisaties in de retail en in het hotelwezen vast dat het de werknemers vaak ontbrak aan noodzakelijke kennis. Guy Van Neck ging op zoek naar een manier om de kennis van werknemers snel, efficiënt en op een leuke manier bij te schaven. Het resultaat is MobieTrain.

De opleidingen gaan in vele richtingen. Een modemerk kan via de app bijvoorbeeld zijn nieuwe collectie aan zijn werknemers voorstellen, een bedrijf kan zijn werknemers tips geven over hoe ze zuinig moeten omgaan met energie. De opleidingen gebeuren op een speelse manier in trajecten van vijf tot tien minuten, vaak afgesloten met een ludieke quiz. “Wij ontwikkelen het platform, maar de klant zorgt nog altijd voor de inhoud van de opleiding”, zegt Van Neck.

In de prijzen
MobieTrain heeft inmiddels een aardige klantenportefeuille bij elkaar gewerkt. Klanten zoals Decathlon, Diesel, Proximus, Timberland en Vans scholen hun werknemers bij via de app van MobieTrain. Via partners wil MobieTrain straks ook doorbreken in de hospitality- en zorgsector.

De voorbije jaren viel MobieTrain ook in de prijzen. In 2018 won MobieTrain de startupcompetitie Unleash en eind vorig jaar werd het bedrijf uitgeroepen tot Limburgse startup van het jaar.

In maart 2019 haalde MobieTrain al eens een miljoen euro vers kapitaal op, nu wordt 1,8 miljoen bijgetankt bij Concentra en de LRM. Ook enkele bestaande aandeelhouders en het management nemen deel aan de kapitaalronde. Met dat geld wil MobieTrain een versnelling hoger schakelen. “Onze app en ons team staan op punt”, zegt Guy Van Neck. “Het verse kapitaal laat ons toe om het groeitraject te bespoedigen. Na een vliegende start in 2019 met belangrijke klanten, kunnen we met het nieuwe kapitaal de inspanningen op het vlak van verkoop en marketing verder opvoeren.”

Een deel van het nieuwe geld gaat naar de opening van een eigen kantoor in Lissabon, waar een deel van de technische ontwikkeling gebeurt.

MobieTrain, dat een twintigtal werknemers telt, ziet groei in eerste instantie op de thuismarkt maar heeft ook een buitenlands netwerk opgebouwd. Het bedrijf heeft inmiddels een twintigtal betalende klanten in dertien landen.

 

© Limburg Startup - LSU 2024