Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

LRM verkoopt haar participatie in Cyclis, pionier in fietsleasing, aan Belfius

Belfius en Cyclis slaan handen in elkaar voor uniek partnership rond fietsleasing in België

De leasefiets is in opmars. De afgelopen twee jaar vertienvoudigde het aantal leasefietsen spectaculair. Het ideale moment voor Cyclis, de pionier in fietsleasing in ons land, om een partnership aan te gaan met Belfius. Beide partijen zetten elk met hun eigen expertise hard in op de duurzame mobiliteit van vandaag en morgen, om zo samen de CO2-uitstoot in ons land te verminderen. Met dit partnership kan het Limburgse bedrijf nationaal én internationaal verder groeien om een zo breed mogelijke waaier aan mobiliteitsoplossingen aan te bieden aan werkgevers en werknemers.

Het afgelopen jaar nam de vraag naar leasefietsen verder toe. En ook bedrijven zijn vragende partij als we spreken over ‘mobility as a service’. Ze zoeken eenvoudige, complete en op maat gemaakte mobiliteitsoplossingen voor hun werknemers. Steeds meer medewerkers verwachten een brede waaier aan mobiliteitsoplossingen zoals fiets, auto, trein- of busabonnementen. Cyclis en Belfius willen daarop inspelen en slaan vanaf 2020 de handen in elkaar. Samen garanderen ze een fietsaanbod dat beantwoordt aan de mobiliteitsuitdagingen van bedrijven zodat medewerkers zich efficiënt en zonder zorgen kunnen verplaatsen. Dit strategische partnership werd bekrachtigd door een belangrijke minderheidsparticipatie van Belfius in het kapitaal van Cyclis. Belfius zal ook vertegenwoordigd zijn in de raad van bestuur van Cyclis. LRM, de Limburgse Investeringsmaatschappij, stapt na vier jaar ook uit het Limburgse bedrijf. Belfius neemt de aandelen van LRM over.

Aantal leasefietsen vertienvoudigt

“De instap van Belfius in Cyclis is een logisch vervolg op onze nauwe jarenlange samenwerking”, zegt Joep Kempen, CEO van Cyclis. “Toen Cyclis zes jaar geleden het avontuur startte, waren er maar weinig bedrijven die geloofden in het verhaal van de leasefiets. Met LRM hadden we van in het begin een sterke partner die ons ondersteunde. Nu gaan we een stapje verder. Ondertussen is de leasefiets in veel bedrijven een populair onderdeel van de flexibele verloning. Sinds begin 2018 zagen we het aantal fietsen bij Cyclis vertienvoudigen. Met momenteel bijna 10.000 leasingfietsen is Cyclis één van de grootste spelers in België.”

LRM, de Limburgse Investeringsmaatschappij, steunt het Limburgse bedrijf van in het prille begin. “Vier jaar geleden voerden we de eerste gesprekken over de toekomst van leasefietsen”, zegt Tom Vanham, CEO van LRM. “LRM heeft altijd heel wat potentieel gezien in dit jonge en innovatieve bedrijf. We zijn dan ook erg trots dat Cyclis een typisch LRM-traject doorlopen heeft. Ze zijn als starter begonnen met een laagdrempelige Klimoplening en kregen daarna een kapitaalinjectie voor verdere groei.”

© Limburg Startup - LSU 2024