Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

De Raad van Bestuur van DronePort nv heeft een nieuwe Algemeen Directeur aangesteld. Ward Decaluwe (56j) is een luchtvaartexpert met een lange carrière binnen Brussels Airport Company, Sabena en Brussels Airlines. Hij neemt de stuurknuppel in handen van DronePort, dat verder wil uitgroeien tot een referentie in de Europese drone-industrie.

Droneport, dat haar deuren opende in december 2018, is gevestigd op de voormalige militaire vliegbasis in Brustem (Sint-Truiden). Op deze locatie werken start-ups, groeibedrijven en kenniscentra samen aan een innovatieve toekomst voor de luchtvaartsector.

Op korte tijd heeft de campus zich ontwikkeld tot dé motor van de drone-industrie in Vlaanderen. In december 2018 ging de campus van start met de realisatie van een hoofdgebouw, waar een incubator voor drone-startups is ondergebracht. Een grote multifunctionele hangar werd niet veel later in 2020 gerealiseerd. De huidige aandeelhouders van Droneport zijn de Limburgse Investeringsmaatschappij (LRM), stad Sint-Truiden en JK Invest.

Nieuwe CEO

Ward Decaluwe neemt de rol van Algemeen Directeur, de facto CEO, waar vanaf augustus 2023. Hij wordt verantwoordelijk voor de verdere strategische ontwikkeling van DronePort alsook de operationele werking van de regionale luchthaven en bijhorende campus.

De heer Ward Decaluwe kan terugblikken op een lange carrière binnen de luchtvaartsector: hij startte in 1994 bij Brussels Airport Company en was daarna een 4-tal jaar actief bij Sabena. Vanaf 2002 was hij aan de slag bij (SN) Brussels Airlines waar hij o.a. verantwoordelijk was voor ‘Product Development & Customer Experience’.

Daarna was hij meer dan 8 jaar lid van het directiecomité van Brussels Airport Company, verantwoordelijk voor o.a. ‘Operations’ en ‘Passenger Experience’. De laatste jaren legt hij zich toe als consultant op innovatie en strategische partnerships in de luchtvaartsector.

Europese referentie
De aanstelling van een nieuwe CEO is de tweede belangrijke aankondiging binnen DronePort dit jaar. Eerder raakte bekend dat Brussels Airport Company (BAC) een belangrijke participatie zal nemen in DronePort.

De heer Tom Vanham, Algemeen Directeur LRM en Voorzitter van DronePort: “De heer Decaluwe is een topprofessional en luchtvaartexpert die zeer goed het potentieel begrijpt van een project als DronePort. Hij heeft zich geëngageerd om zijn brede expertise en relevant netwerk ten dienste te stellen om de ambities van DronePort te realiseren. Ik ben ervan overtuigd dat samen met het team, de partners en stakeholders DronePort zich verder kan ontwikkelen tot de referentie in de Europese dronesector.”

© Limburg Startup - LSU 2024