Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

“IncubaThor is voor ons zoveel meer dan een gebouw”

Een zoektocht naar de juiste office space leidde David Vandingenen en Kevin Pieters van Brightest naar IncubaThor, waar Kathleen Sterckx en haar team de testspecialisten met open armen ontvingen.

David Vandingenen en Kevin Pieters plantten Brightest in 2020 neer in Genk. Kevin: “We wilden eerst ons eigen bedrijf starten, maar sloegen uiteindelijk de handen in elkaar met Brightest, specialist in Testing/Software Quality. Ze leunden perfect aan bij wat wij wilden doen en we hadden meteen een klik met managing partners Pieter Chiau en Koen De Wilde.”

David: “Onze opstart gebeurde in volle coronaperiode. Ik weet dat ik twee weken voor we effectief begonnen dacht: ‘Gaan we dit echt doen?’ Gelukkig hebben we doorgezet.”

Kevin: “De rondleiding van Kathleen overtuigde ons om ons hier te vestigen. Aan de ene kant omwille van de mooie ruimtes en alle voorzieningen. Aan de andere kant om de ruimere, groene omgeving van Thor Park en de algemene focus op zaken zoals duurzaamheid. Dat hier ook een gloednieuw gebouw voor slimme maakbedrijven oprijst, is een extra pluspunt. Zij zijn een doelgroep waar we op focussen, omdat ze aansluit bij het interesseveld van onze medewerkers.”

David: “Toen Kathleen ons ontving, legde ze meteen de werking van IncubaThor uit. Dat is iets dat je niet hebt wanneer je je in een standaard kantoorgebouw vestigt. Daarnaast heb je hier veel flexibiliteit. We zijn twee jaar geleden gestart in een kleine werkruimte met ons twee. Ondertussen zijn we gegroeid naar 35 vaste medewerkers en konden we gemakkelijk een grotere ruimte in gebruik nemen, zonder praktische en administratieve rompslomp.”

Kathleen: “Als startende ondernemer heb je heel wat aan je hoofd. Bij IncubaThor vinden we het enorm belangrijk dat ondernemers kunnen focussen op waar zij sterk in zijn: hun product/diensten. Daarom proberen we hen te ontzorgen op het vlak van kantoormanagement en alles wat bij huisvesting komt kijken.”

“Daarnaast luisteren we naar specifieke ondernemersvragen en proberen we starters daarin bij te staan. Dat kan gaan van heel praktische zaken tot hen in contact brengen met partners of bedrijven uit ons netwerk. Op basis van onze ervaring en ons netwerk kunnen we de juiste contacten leggen, zodat een startende ondernemer veel sneller en efficiënter kan groeien.”

Kevin: “Wat voor ons ook waardevol is, is de Innovatrix: een 360°-scan die ons veel inzichten geeft over waar we staan, wat we willen bereiken en waar we tegenaan lopen. Het geeft ons waardevolle tips en ondersteuning.” Kathleen: “En wij kunnen zo bepalen hoe we starters nog beter kunnen ondersteunen.”

David: “Het mooie is dat je veel gelijkenissen ziet tussen wat een incubator en wij als bedrijf willen doen. We willen altijd een win-win creëren. In eerste instantie voor onze klanten en medewerkers: zij staan hier echt op de eerste plaats. We luisteren naar hun noden en proberen daar maximaal in tegemoet te komen. Samenwerkingen op lange termijn is ons hoogste doel.”

“Aan de andere kant ook voor studenten en scholen, waarmee we samenwerken door opleidingen te geven en stagiaires aan te nemen. Van de veertien stagiaires die vorig jaar stage bij Brightest liepen, zijn er zeven effectief gestart. En door de opleidingen die we geven, komen wij dan weer in contact met het brede netwerk van die scholen.”

Kevin: “We denken niet alleen aan eigen gewin, maar willen elkaar helpen. En dat doen IncubaThor en de Limburg Startup Community ook. Er volgden al meerdere leads uit pitches of contacten die zij voor ons regelden. IncubaThor is voor ons zoveel meer dan een gebouw.”

Brightest?
Brightest is gespecialiseerd in Testing/Software Quality. Simpel uitgelegd betekent het dat zij software die andere bedrijven bouwen, testen om fouten te detecteren. Ze helpen bijvoorbeeld om apps foutloos in de markt te zetten. Brightest werkt structureel en/ of projectmatig, en ondersteunt hun klanten volledig op het vlak van softwarekwaliteit. Hun dienstverlening is opgesplitst in drie services: consultancy, flex testing en academy. Er zijn drie vestigingen: Kontich, Gent en Genk. Brightest is in totaal met 115 vaste medewerkers.

Brightest is deel van Gumption, een businessincubator en ecosysteem voor digitale transformatie dat cocreatie stimuleert, met vestigingen in de hele Benelux.

© Limburg Startup - LSU 2024