Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Wie zijn dé innovatieve startups met het grootste groeipotentieel voor de bouw?

8 startups haalden op 11 januari alles uit de kast om 4 kleppers uit de bouw te overtuigen van hun toegevoegde waarde. Play it Safe, Facadeclick en Bao Living bleken de jury het meest charmeren met hun innovatief en fris product.

 

Als startend bedrijf ineens vier dikke vissen aan de haak slaan en een netwerk ter beschikking krijgen om met je product of dienst uit te pakken is een kans die je niet mag laten liggen. Zo dachten ook de 8 startups die met hun pitch op 11 januari het beste van zichzelf lieten zien. Met het initiatief ‘Pitchen voor de bouw’ willen Limburg Start up en Netwerk Ondernemen samen met Confederatie Bouw Limburg starters een duwtje in de rug geven. Deze kruisbestuiving is tegelijkertijd voor de ganse bouwsector een bron van inspiratie. Met Transformatie Bouw Limburg zet Confederatie Bouw Limburg hard in op het out-of-the-box denken van onze bedrijven. We moeten slimmer (samen)werken met minder faalkosten en een betere kwaliteit.

Na een eerste selectie mochten op 11 januari 8 startups (Facadeclick, Buildeye, Colossus, Werfrunner, Play It Safe, Thermovault, Venn, Bao Living) uit heel Vlaanderen een jury van 4 bouwondernemers overtuigen van hun toegevoegde waarde voor de bouw. En het waren niet de minsten: Bas van de Kreeke (Directeur van de Kreeke & Voorzitter Transformatie Bouw Limburg), Paul Kumpen (Voorzitter en Gedelegeerd Bestuurder N.V. Kumpen – Voorzitter Voka Vlaanderen vzw), Jan Folens (Gedelegeerd Bestuurder BAM Contractors & Jonge Vlaamse Aannemer 2017), Peter Bertels (Senior Manager Creativity and Digital Enabling BESIX Group).

 

De juryleden waren erg enthousiast en geïnspireerd door alle 8 bedrijven maar de innovatieve toppers bleken Play it Safe, Facadeclick en Bao Living te zijn.

Al spelend leren over veiligheid en preventie op de werkvloer kan met Play it safe. Een game kan levens redden. Facadeclick brengt een snelbouwsysteem op de markt met circulaire gevelstenen die je in elkaar klikt zonder mortel of lijm. Bao Living biedt met het product SAM een modulaire oplossing die een badkamer, keuken en alle andere nutsvoorzieningen voorziet in 1 slimme aanpasbare module.

Maar alle pitchers bleken winnaars te zijn. Gezien de juryleden overtuigd waren van het ondernemerschap van ieder van hen krijgen ze allen een plekje op 16 maart op dé transformatiedag van de bouwsector ‘Think BIG start small’ met Play it Safe, Facadeclick en Bao Living als podiumgasten. Op die manier komen ze in contact met een interessant netwerk vol potentiële partners en klanten.

Omdat Confederatie Bouw Limburg gelooft in deze frisse aanpak en omdat bedrijven die innovatief en vooruitstrevend zijn altijd een meerwaarde betekenen voor onze sector, wil ze dé starter met het grootste groeipotentieel nog meer een duwtje in de rug geven door hen gedurende 1 jaar een gratis lidmaatschap aan te bieden. Een starter die alles in huis heeft om de bouwsector te veroveren is Play it Safe. Met hun innovatieve en speelse aanpak, kunnen ze een oplossing bieden voor elk bouwbedrijf: klein – groot én in alle takken van de bouw. Daarom krijgen ze van Confederatie Bouw Limburg een interessant pakket aan voordelen.

Pitchen voor de bouw is een initiatief van het platform Limburg Startup, Netwerk Ondernemen en Confederatie Bouw Limburg in samenwerking met het Innovatiecentrum Limburg.

© Limburg Startup - LSU 2024