Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

 

De Amerikaanse producent van augmented reality-brillen neemt de Belgisch-Franse technologieparel Mimesys over. Mimesys ontwikkelde een cloudplatform voor holografische communicatie waarbij mensen overal ter wereld virtueel samengebracht worden in één ruimte. De acquisitie van Mimesys door Magic Leap biedt de jonge start-up de kans om hun technologie uit te rollen in een platform van een grote wereldspeler op het gebied van AR brillen. Mimesys startte haar avontuur in de Corda INCubator, leerde van daaruit op eigen benen staan en zal ook na de overname op Corda Campus blijven ontwikkelen.

 Mimesys startte in 2016 op in de Corda INCubator en werd datzelfde jaar financieel geruggesteund door de Limburgse Investeringsmaatschappij, LRM, en vier business angels (Frank Bekkers, Koen Desmedt, Theodoor Vanheusden en Jan Van Gael) die sterk geloofden in het potentieel van dit Belgisch-Franse bedrijfje. De technologie van Mimesys is een geïntegreerde oplossing om mensen waar dan ook ter wereld virtueel samen te brengen in één ruimte aan de hand van verschillende 3D-, AR- en VR-technieken. Die worden gecombineerd met verbale en non-verbale interacties van deelnemers die als hologram kunnen samenwerken rond gedeelde virtuele voorwerpen. Op die manier hebben de deelnemers het gevoel samen in één ruimte aanwezig te zijn, ook al zitten ze fysiek in Hasselt, New York of Mumbai.

Google en Alibaba-groep
Het Amerikaanse Magic Leap zag tien jaar geleden het levenslicht en haalde sinds haar ontstaan 2,3 miljard Amerikaanse dollar op bij venturecapitalfondsen en investeerders zoals Google en de Alibaba-groep.  Eind vorig jaar bracht het bedrijf haar eerste product op de markt: de Leap One Creator Edition, een AR-bril die driedimensionale beelden aan de werkelijkheid toevoegt. Virtual en Augmented Reality vormen zo een wereld op zich. Een uitgebreid ecosysteem met voldoende relevante toepassingen waarvoor de brillen gebruikt kunnen worden, betekent een enorme meerwaarde voor de ervaring van de consument. Met de technologie van Mimesys heeft het bedrijf dergelijke toepassing in handen die ze kunnen inzetten bij het gebruik van hun AR-bril.

De voorbije jaren kon Mimesys haar klanten overtuigen van de meerwaarde van goede AR- en VR-toepassingen en bouwde zo een stevig klantenbestand op. “We zijn enorm trots dat een wereldspeler als Magic Leap in zo’n snel evoluerende sector ons heeft opgemerkt en graag met ons in zee wil gaan”, zegt Davy Loots, medeoprichter Mimesys. “Met deze stap kunnen we onze zelfontwikkelde technologie laten draaien op het platform van een grote speler en van hieruit verder ontwikkelen. Ons team blijft actief op  Corda Campus en zal ook uitgebreid worden’.

Internationale ambities
De Limburgse Investeringsmaatschappij, investeerde samen met enkele private investeerders, en onder leiding van serie-ondernemers Koen Desmedt en Frank Bekkers, één miljoen euro in Mimesys. “LRM durft risico nemen door in te zetten op zeer jong technologiebedrijven, die nog in volle ontwikkelingsfase zitten”, zegt Tom Aerts, Head of Smart Services & Manufacturing LRM. “Dat deze start-up met enorm veel groeipotentieel wordt opgemerkt door een wereldspeler in een snel veranderende sector is indrukwekkend. Hierdoor halen we in één klap ook een groot Amerikaans bedrijf naar Corda Campus, dat duidelijk een broedplaats is voor talentvolle ondernemers met innovatieve ideeën.”

“Mimesys is een schoolvoorbeeld van een bedrijf dat opgestart is op onze campus en doorgroeide tot een succesvol bedrijf”, zegt Raf Degens, algemeen directeur van Corda Campus. “Het geeft een duidelijk signaal aan onze community dat het geen utopie is om je bedrijf te starten op Corda Campus en vervolgens door te groeien op de internationale markt. Dit zet meteen de toon voor andere bedrijven op onze campus en geeft een duidelijk signaal over onze internationale ambities. We zijn erg trots op het voltallige team van Mimesys.”

 

© Limburg Startup - LSU 2024