Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Mark Vanlook wordt algemeen directeur Droneport
Voorzitter EUKA zet schouders onder uitbouw Droneport campus

De raad van bestuur van de NV Droneport besliste om een algemeen directeur aan te stellen. Mark Vanlook, voorzitter van de Vlaamse dronecluster en geboren ondernemer, zal de vooruitstrevende bedrijvencampus aansturen. Mark heeft een passie voor innovatie en nieuwe technologieën. Na zijn studies als burgerlijk ingenieur kwam hij al snel terecht bij IMEC en was hij betrokken bij tal van innovatieve projecten in Leuven en Californië. Tijdens zijn internationale carrière bij Tractebel deed hij ervaring op in tal van managementfuncties. In 2016 nam hij de uitdaging aan om het Ondernemersplatform Limburg te leiden onder het voorzitterschap van Urbain Vandeurzen. Als voorzitter van EUKA, het Vlaamse Innovatief Bedrijvennetwerk met de opdracht om de Vlaamse drone-industrie op de wereldkaart te zetten, heeft Mark een sterk netwerk opgebouwd.

Uitbouw Droneport

Veerle Heeren, voorzitter van de raad van bestuur van de NV Droneport en burgemeester.
“We hebben de bouwstenen, een landingsbaan, een uniek luchtruim en nu ook een dynamische ondernemer om de Droneport Campus te leiden. De raad van bestuur van de NV Droneport is ervan overtuigd dat met de heer Mark Vanlook, als expert, de Droneport Campus in Sint-Truiden zich verder versneld zal ontwikkelen als het Europese kennis- en expertisecentrum van deze toekomstbepalende technologie.”  

Mark Vanlook.

“Ik kijk er enorm naar uit om Droneport te laten uitgroeien tot een succesvolle campus. Ik ben ervan overtuigd dat we Limburg met Droneport op de internationale kaart kunnen zetten. Drones spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van slimme steden: ze kunnen gegevens verzamelen, parkeergedrag monitoren of een gebied in beeld brengen. Combineer dat met de klassieke luchtvaart en de mogelijkheden zijn eindeloos”

Mark Vanlook zal zich in de eerste fase vooral focussen op de uitbouw van de Droneport Campus. De campus opent begint 2019 haar deuren. ”Mark is de juiste persoon om deze campus vorm te geven en innovatieve bedrijven aan te trekken. Droneport speelt in op de snel veranderende luchtvaartsector, waarin drones een steeds prominentere plaats opeisen. Als voorzitter van EUKA kent Mark de dronesector als geen ander en weet hij welke opportuniteiten en uitdagingen er op ons afkomen. Een sterk netwerk is een grote meerwaarde bij het uitbouwen van een bedrijvencampus”, zegt Lieven De Jonge, Head Of Corporate Smart Manufacturing LRM.

Start-ups en groeibedrijven
Bedrijven die zich binnenkort op de Droneportsite vestigen, komen terecht op een campus waar zowel start-ups als groeibedrijven hun thuisbasis hebben. Naast kantoren, een incubator voor start-ups, testfaciliteiten en een brasserie, biedt de site ook toegang tot een drone-community. Bovendien kunnen dronepiloten er naar hartenlust experimenteren in drie gecontroleerde outdoor testzones. In die zones kan er hoger gevlogen worden dan normaal toegelaten. En er is meer, want op Droneport kunnen de bewoners rekenen op coaching en sectorgebonden knowhow, ondersteuning bij onder andere droneregistratie, het certificeren van dronepiloten en verzekeringskwesties. Droneport is ook een gerespecteerde partner van de Belgische Civiele Luchtvaartautoriteit (BCAA) en ook onderzoek en ontwikkeling neemt er een belangrijke plaats in.

© Limburg Startup - LSU 2024