Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Meet the LSU Community: Matthias Reygel, Student StartUP Hogeschool PXL

…Wie ben je en kan je Student Startup kort voorstellen?
Matthias Reygel, coördinator StudentStartUP, Hogeschool PXL.
Meer en meer studenten vinden de weg naar het ondernemen. Voor, tijdens of na hun studie. Samen met de Universiteit Hasselt, wilt Hogeschool PXL deze studenten zo goed mogelijk ondersteunen om studeren en ondernemen te combineren. Die ondersteuning vinden ze bij PXL-UHasselt StudentStartUP. Of het nu gaat om een wild idee, een uit de hand gelopen hobby of een hightech startup, StudentStartUP gaat op zoek naar de juiste ondersteuning.

Samen met de student(en) gaan we hun huidige en toekomstige parcours als ondernemer in kaart brengen. We reiken hen niet alleen standaard tools aan maar werken op maat van de student en gaan ook binnen ons netwerk op zoek naar opportuniteiten. Zo staan we hen bij op het pad van idee tot student-ondernemen.

Naast deze persoonlijke begeleiding, organiseert StudentStartUP ook regelmatig workshops en infosessies. De focus binnen StudentStartUP ligt op het informeren, inspireren en motiveren van (toekomstige) student-ondernemers. We kweken ondernemingszin, een belangrijke kwaliteit, die zowel als ondernemer maar ook als intrapreneur én in het dagelijkse leven van pas gaat komen.

…Hoe werken jullie samen met LSU?
Limburg Startup is een belangrijke partner binnen ons netwerk. Het biedt voor de studenten een leerrijk platform en klankbord. De vele start-ups die hen zijn voorgegaan, zijn een inspirerend voorbeeld. We proberen hen dan ook zo veel mogelijk onderling te verbinden.
StudentStartUP biedt aan gemotiveerde student-ondernemers ook de mogelijkheid tot een seat in de Corda incubator. In het bruisende hart van de Corda Campus krijgen ze via de flexplek toegang tot alle faciliteiten en kunnen ze bouwen aan hun eigen startup.

…Welke tip kan je geven aan studenten die zin hebben om te ondernemen?
Begin er aan! Als student heb je heel wat voordelen wanneer je als zelfstandige wilt starten. Maar, informeer je ook goed. Heb je dus een leuk idee? Twijfel niet en spring zeker eens binnen bij StudentStartUP!

© Limburg Startup - LSU 2024