Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

….Wie zit er achter Brightest East?
Kevin Pieters & David Vandingenen, Limburgse locals met een uitgebreide track-record binnen IT & Software Quality.

“Een tijd overwogen we een eigen bedrijf te starten, maar dat zou er precies zo hebben uitgezien als Brightest. Het was dus een logische keuze om de handen in elkaar te slaan.” Zo ontstond, intussen alweer 6 maanden geleden, Brightest East. De Limburgse vestiging is het tweede volwaardige kantoor voor Brightest, naast het hoofdkwartier in Kontich en 3 hubs in Antwerpen, Gent en Wavre.

 

…Wat doet Brightest?
‘Brightest’ is een gekende speler op de Testing/Software Quality markt. Op een eenvoudige manier gezegd “op een efficiënte manier gaan we de fouten detecteren uit software die gebouwd of gewijzigd wordt vooraleer deze gebruikt wordt door de eindgebruikers”. We gaan hiervoor steeds volgens een bepaalde strategie te werk. Binnen het luik van testing helpen we klanten vooral met test management, manual testing, test automation, performance testing en security testing. We gaan voor first time right digitalisatie en onderscheiden ons door onze nichekennis en specifieke aanpak: pragmatisch & empathisch.

Onze diensten situeren zich specifiek binnen het domein van “software kwaliteit”, waarbinnen we onze klanten van A tot Z kunnen bedienen. Dankzij deze specialisatie en onafhankelijkheid is ons bedrijf uitgegroeid tot een betrouwbare & flexibele partner voor heel wat organisaties in uiteenlopende sectoren. Zo verzorgen we mee de kwaliteit van applicaties bij onder andere Edf, Oakfields, Mediahuis, Cerba Research, Xerius, Eneco, Colruyt Group, In The Pocket en tientallen andere bedrijven. Onze dienstverlening kan zich groeperen tot de volgende 3 services: consultancy, flex testing en trainingen.

Samen met onze klanten zoeken we naar de juiste benadering om de kwaliteit van hun oplossingen te garanderen en/of te optimaliseren. Onze tagline “Aim High” bevat de essentie: wij gaan all-in voor duurzame, langetermijn samenwerkingen met zowel klanten als medewerkers.

 …Op welke manier heeft IncubaThor je geholpen?
IncubaThor heeft ons letterlijk op sleeptouw genomen. In de eerste plaats hebben we via hen een leuke frisse uitvalbasis kunnen bekomen op een prachtige campus voorzien van de nodige faciliteiten (vergaderruimtes, catering, bezoekersparking, onthaal, …).

Kathleen Sterckx en Marc Beenders hebben ons van in het begin de juiste begeleiding gegeven.

 

Dankzij ‘Innovatrix’ (een tool om een nulmeting te maken van je bedrijf) hebben we een duidelijk beeld gekregen van waar we stonden en welke acties we nog dienden te ondernemen.

Met behulp van de ’Community Booster’ tool kan je vlot in contact komen met bedrijven binnen andere incubathoren.

Dankzij de 2 maandelijkse opvolgingsmomenten helpen Kathleen en Marc je met business development (afspraken met potentiële klanten via hun netwerk), het delen van contacten van netwerkgroepen, het in contact brengen met andere bewoners van de verschillende vestigingen (C-Mine Crib, Corda Campus, Thor,…), het in contact brengen met andere incubatoren in de Euregio (Heerlen, Aken, …), het deelnemen aan beurzen en het verlenen van advies om je bedrijf te laten groeien.

 

We hebben een groei kunnen realiseren op 6 maanden tijd van 2 medewerkers naar 10, mede dankzij IncubaThor. Ons kantoor van 4 werkplekken hebben we inmiddels ingeruild voor eentje van 6 plaatsen. Ook hier kan Incubathor flexibel mee om, wat een enorme meerwaarde is voor een startend bedrijf.

© Limburg Startup - LSU 2024