Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Meet the LSU Community: B³ET
Co-Founder:  Bart Dooms

In Limburg hangt een sterk groeiende startup-vibe. Een vibe die Limburg Startup (LSU), Agropolis, BioVille, C-mine Crib, Corda INCubator, Greenville, IncubaThor en Droneport aangrijpen om beginnende ondernemers de kans te geven om hun innovatieve ideeën uit te werken. Hoe? Met het nieuwe Pitch your seat-programma, dat in februari 2023 van start ging.

Via Pitch your seat krijgen recent gestarte ondernemers twee keer per jaar de kans om te solliciteren voor een gratis werkplek in een van de zeven Limburgse incubatoren én een pakket coaching en begeleiding gedurende zes maanden. Ze dienen zich hiervoor kandidaat te stellen en worden na aanvaarding uitgenodigd om te pitchen voor een jury. Wie de selectie haalt, mag deelnemen aan het traject.

We stellen je graag B³ET voor, deelnemer aan Pitch your seat.

Bart: “B³ET (uitgesproken als triple BET) staat voor Bio-based Business Ecosystem Transformations. We streven naar CO2-regeneratie bij het verwerken van gerooide appelbomen, waarin de toegevoegde waarde zal verdeeld worden met alle stakeholders in de waardeketen. Ik ben al meer dan dertien jaar op zoek naar valorisatiemogelijkheden van gerooide appelbomen. Nu is de tijd rijp om hier een ecosysteem rond op te zetten en de bio-based economie te versnellen.”

“Vorig jaar kon ik al rekenen op innovatieve starterssteun van VLAIO, wat het voor mij mogelijk maakte om meer tijd in B³ET te steken. Daarna kwam ik enkele maanden geleden Pitch your seat tegen, waar de connectie met andere bedrijven en het startupnetwerk me aansprak. Ik verdeel mijn tijd tussen Greenville en Droneport. De eerste omwille van de focus die er ligt op duurzaamheid, de tweede omdat Droneport recht in de fruitregio ligt.”

“Via Pitch your seat kon ik mijn netwerk al uitbreiden en verkreeg ik nieuwe inzichten dankzij onder meer de rondleidingen bij en kennismakingen met andere bedrijven en experten. Er is nog veel werk aan de winkel, maar met de tijd en omkadering die ik nu heb, kan ik volop inzetten op de eerste omzet en toegevoegde waarde die we met B³ET willen creëren.”

“Ik verdeel mijn tijd tussen Greenville en Droneport. De ene voor de focus die er ligt op duurzaamheid, de andere voor de perfecte ligging in de fruitsector”

© Limburg Startup - LSU 2024