Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Meet the LSU Community: Bea Cleeren, Start it @KBC

…Kun je iets meer vertellen over de samenwerking met LSU?
Sinds de opstart van LSU is Start it @KBC een partner, aangezien Start it @KBC deel uitmaakt van onder andere het Limburgse startup netwerk. Door startups door te verwijzen naar elkaar, kunnen ze rekenen op de juiste hulp en expertise.

…Wat doet Start it @KBC concreet voor LSU?
Start it @KBC stelt zijn kennis en expertise ter beschikking aan startups die doorverwezen worden door LSU.

…Hoe kan deze samenwerking jonge bedrijven en startups helpen? 
Start it @KBC focust op innovatieve en schaalbare startups,  begeleidt hen en neemt ze op in hun netwerk. Dit netwerk is het grootste netwerk van België en is van groot belang voor onze startups: connecteren met partners, het startup ecosysteem, coaches, mentoren, experts, … Via onze academy krijgen de startups de juiste tools aangeboden om te groeien. Hierdoor krijgen de startups een grote duw in de rug.

…Hoe werkt Start it @KBC?
Start it werkt met selectiefases. We zetten ze even voor je op een rijtje in de vorm van een stappenplan:

  • Stap 1: ga naar de website www.startit.be en schrijf je in voor de ‘next wave’. Start it organiseert twee golven per jaar. Wil je bij de nieuwe lichting starters horen, dan moet je je dus tijdig inschrijven. Daarna volgt een eerste selectie. Ben je niet geselecteerd? Geen zorgen, onze Start it-medewerkers geven je persoonlijke feedback over de redenen en zetten je verder op weg om je onderneming op poten te zetten.
  • Stap 2: alle startups die door de eerste selectie kwamen, worden vervolgens gescreend op haalbaarheid en schaalbaarheid. Vergeet dus zeker niet je idee te onderbouwen en uit te leggen. Maar vooral … verras ons!
  • Stap 3: Startups die schaalbaar lijken en de Start it-medewerkers deden snakken naar meer, worden uitgenodigd voor de ultieme ‘Start it Pitch’. Stel jezelf en je innovatieve idee live voor aan onze jury. Die bepaalt of jij een van de nieuwe start-ups wordt bij Start it!
© Limburg Startup - LSU 2024