Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Meet the LSU Community: BelCham

…Wat is Belcham precies?
BelCham, de Belgisch-Amerikaanse Kamer van koophandel, is een onafhankelijke vzw met twee kantoren in NYC en San Francisco. Het is de drijvende kracht achter internationale bedrijfsgroei en een centraal toegangspunt voor Belgen (en bij uitbreiding, Europeanen) in de Verenigde Staten.

Met andere woorden, we verlenen ondersteuning aan ambitieuze studenten, starters en bedrijven zodat zij sneller kunnen doorgroeien op de Amerikaanse markt. Dit doen we onder meer door drie intiatieven- ‘Academy’, ‘Atelier’ en ‘Assembly’:

  1. ATELIER | flexibele co-working spaces en gepersonalizeerde begeleiding voor startups waarmee ze sneller een grotere markt kunnen bereiken en bedrijven van wereldklasse kunnen bouwen
  2. ACADEMY | op maat gemaakte workshops, uitwisselingsprogramma’s en leertrajecten die ondernemersdromen in succesvolle ondernemingen en carrières veranderen
  3. ASSEMBLY | community-driven evenementen die een internationaal collectief samenbrengen, om best practices uit te wisselen en deel te nemen aan de belangrijkste gesprekken over internationaal zakendoen

…Hoe kan jullie samenwerking met LSU jonge bedrijven en startups helpen?
“Het maken in de VS” is de droom van vele ondernemers. De Amerikaanse economie is nog steeds de grootste ter wereld en Amerikanen dragen ondernemerschap hoog in het vaandel. Vandaag polariseert de wereld steeds meer en staan vrijhandel en wederzijds begrip onder druk. Daarom is het des te belangrijker om bedrijven en ondernemers te ondersteunen in hun trans-Atlantische oversteek.

Dankzij onze samenwerking, hopen we de drempel naar de VS voor LSU jonge bedrijven en startups te verlagen. BelCham is als het ware een krachtige turbo achter startup activiteiten en investeert in de internationale toekomst van de Belgische ondernemer. Denk aan ons als een zachte landingsplaats voor je komst naar Amerika waar je hulp kan vinden voor betaalbare kantoorruimte, advies, lokale expertise en connecties – en nog veel meer.

…Wat zijn, volgens u, de voordelen van deze internationale samenwerking?
Wij weten dat Europa een vruchtbare voedingsbodem biedt voor starters, maar om schaalgrootte en snelle groei te bereiken, geloven wij dat Europese bedrijven de VS moeten overwegen. Uit ervaring weten we dat het cultiveren van een ‘internationale mindset’ helpt om onze Belgische bescheidenheid om te buigen naar durf. Wij zijn immers elke dag vanop de eerste rij hoe Belgisch talent en Amerikaanse kansen zich vermenigvuldigen tot fantastische succesverhalen.

We weten ook dat er veel informatie beschikbaar is omtrent “internationaal groeien”. Het is soms moeilijk om te weten waar te starten, maar met de hulp van dit soort connecties hopen we sneller en gemakkelijker toegang te geven tot meer transatlantische opportuniteiten en diepe marktkennis voor de Belgische ondernemer.

 

© Limburg Startup - LSU 2024