Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

In Limburg hangt een sterk groeiende startup-vibe. Een vibe die Limburg Startup (LSU), Agropolis, BioVille, C-mine Crib, Corda INCubator, Greenville, IncubaThor en Droneport aangrijpen om beginnende ondernemers de kans te geven om hun innovatieve ideeën uit te werken. Hoe? Met het Pitch your seat-programma, dat in oktober van start ging.

Via Pitch your seat krijgen recent gestarte ondernemers twee keer per jaar de kans om te solliciteren voor een gratis werkplek in een van de zeven Limburgse incubatoren én een pakket coaching en begeleiding gedurende zes maanden. Ze dienen zich hiervoor kandidaat te stellen en worden na aanvaarding uitgenodigd om te pitchen voor een jury. Wie de selectie haalt, mag deelnemen aan het traject.

We stellen je graag aan Kobe en Daan, founders van Brainbox.

Kan je jezelf even voorstellen?
Wij zijn Kobe (25) en Daan (26), twee ondernemers met heel wat ervaring in softwareontwikkeling. We zijn gepassioneerd door technologie en geboeid door de immense mogelijkheden die artificiële intelligentie biedt om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Met onze kennis in beide domeinen, hopen we daaraan te kunnen bijdragen.
Daan en Kobe gaan al ver terug in de tijd en zijn goede vrienden van kleins af aan. Kobe verdiepte zich tijdens zijn studies handelsingenieur in de beleidsinformatica in softwareontwikkeling en richtte twee jaar geleden zijn eigen web development studio op. Daan koos voor burgerlijk ingenieur computerwetenschappen en begon als student-zelfstandige reeds in zijn eerste jaar – ondertussen 7 jaar geleden – met het ontwikkelen van bedrijfssoftware op maat. Met de groeiende interesse in Artificiële Intelligentie en een advanced master AI op zak, starten ze nu samen Brainbox.

Wat doet Brainbox?
Brainbox heeft als missie om geavanceerde AI toegankelijk en inzetbaar te maken voor KMO’s. We leggen ons toe op het transformeren van complexe bedrijfsdata in duidelijke, inzichtelijke informatie door middel van moderne applicaties en intelligente machine learning-algoritmes. Omdat elk bedrijf uniek is, bieden we op maat gemaakte AI-toepassingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en uitdagingen.
Met onze ervaring in softwareontwikkeling, focus op menselijke UI/UX, en doordachte inzet van AI, willen we ervoor zorgen dat elke oplossing niet alleen technisch geavanceerd is, maar ook een echte impact heeft op de bedrijfsvoering.

Waar kan de Limburg Startup Community jou mee verder helpen?
We zijn vooral op zoek naar ondernemers en bedrijven die interesse hebben in artificiële intelligentie en samen willen nadenken over de mogelijkheden die deze technologie kan bieden voor hun onderneming. Daarnaast hebben we nog plaats voor enkele pioniers die onze nieuwste AI copilot – waarmee je razendsnel offertes en projectvoorstellen zal kunnen opstellen – willen uitproberen.

Waarom heb je je ingeschreven voor Pitch Your Seat en hoe valt je deelname mee?
We hebben ons ingeschreven voor Pitch Your Seat omdat we veel van de community en begeleiding kunnen leren. We waren op zoek naar een dynamisch netwerk en interessante toepassingen voor onze technologie en expertise. Dankzij het Pitch Your Seat traject en het LSU netwerk hebben we hier al grote stappen in kunnen nemen. We hebben waardevolle feedback ontvangen en interessante contacten gelegd die onze groei en impact zullen stimuleren. We kijken uit naar de mogelijkheden die de toekomst ons biedt.

 

© Limburg Startup - LSU 2024