Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

…Kun je jezelf even kort voorstellen?
Ik ben Britt Claessens, learning & collaboration lead bij Umital. Na 17 jaar in Florida te hebben gewoond ben ik in 2015 terug verhuisd naar België. Ik herinner me nog goed hoe ik in gebroken Nederlands vroeg: “is Hasselt leuk?” en “Waar ligt Hasselt?”, toen ik eerst in België aankwam. Sindsdien is mijn leven sterk veranderd. Ondertussen heb ik een Limburgs accent en ben ik helemaal ingeburgerd. Vanuit mijn achtergrond als organisatiepsycholoog en mijn carrière als topsporter heb ik mijn passie gevonden: positieve verandering brengen in teams en organisaties. In het kleine Limburg ontmoette ik Eline Grouwels, oprichtster van Umital, toevallig een dik jaar geleden. Ik werk nu bij Umital sinds het begin en heb het al mooi zien groeien. Als voorzitter van Rotaract Club Hasselt kan ik mij ook goed uitleven. Andere mensen omschrijven mij als ondernemend, sociaal en empathisch met een goede werkethiek. Veel bewegen, lekker eten, belangrijke momenten vieren – kort gezegd genieten van het leven – vind ik belangrijk en hier maak ik bewust tijd voor.

…Wat doet Umital precies?
Umital werd opgericht om medewerkers van bedrijven in digitale transformatie te ondersteunen. We begeleiden zowel medewerkers als leidinggevende bij het ontwikkelen van de competenties die zij nodig hebben in het digitale tijdperk. Denk hierbij aan innovatief denken, samen werken in teams op afstand, een digitale strategie uitvoeren, etc. Meer specifiek doen we dit met de Umital (online) academy, business game en adviestrajecten.

… Wat heeft LSU voor jou betekend?
LSU werkt verbindend voor start-ups en bedrijven in Limburg. Vanuit het sterk netwerk van LSU werden we geïntroduceerd bij verschillende interessante contacten. Relaties opbouwen en onderhouden ligt aan het fundament van een bedrijf. Marc Beenders heeft ons hier persoonlijk mee geholpen en staat daarnaast altijd open voor gesprek of om feedback te geven. Hij denkt actief mee en hij zoekt mee met ons naar oplossingen. Ons ervaring met LSU is heel positief en we zijn dankbaar voor de moeite die Marc in ons start-up steekt.

© Limburg Startup - LSU 2024