Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

In Limburg hangt een sterk groeiende startup-vibe. Een vibe die Limburg Startup (LSU), Agropolis, BioVille, C-mine Crib, Corda INCubator, Greenville, IncubaThor en Droneport aangrijpen om beginnende ondernemers de kans te geven om hun innovatieve ideeën uit te werken. Hoe? Met het  Pitch your seat-programma, dat in oktober van start ging.

Via Pitch your seat krijgen recent gestarte ondernemers twee keer per jaar de kans om te solliciteren voor een gratis werkplek in een van de zeven Limburgse incubatoren én een pakket coaching en begeleiding gedurende zes maanden. Ze dienen zich hiervoor kandidaat te stellen en worden na aanvaarding uitgenodigd om te pitchen voor een jury. Wie de selectie haalt, mag deelnemen aan het traject.

We stellen je graag aan John Petitjean voor, founder van Frisky.

Kan je jezelf even voorstellen?
Ik ben vader van 3 geweldige zonen en al meer dan 23 bijzonder gelukkig met mijn vrouw Els. Zaakvoerder van Doublegum, een creatief bureau dat al een heleboel merken succesvol in de markt mocht zetten. Ik help ondernemers en ondernemingen al meer dan 20 jaar in het halen van hun doelen. Dat kan gaan van profilering tot omzetverhoging of groei in al zijn mogelijke vormen.

Daarnaast ben ik ook voorzitter van de Koninklijke Kunstkring in Sint-Truiden. Onze vereniging telt meer dan 75 actieve leden en ondertussen bestaat de vereniging al meer dan 90 jaar.

Ik zetel ook in het bestuur van Fighters Against Cancer. Dit is een vzw dat zich inzet voor de minderbedeelden onder ons. Elk jaar kiezen we onze Fights of the year en vorig jaar hebben we bv. het dierenpaviljoen van het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden gesponsord met €151.666

Sinds kort ben ik ook founder van mijn nieuwe startup: Frisky.

Wat doet Friky?
Frisky is een innovatieve app die is ontworpen om de communicatie en intimiteit tussen koppels te verbeteren. Het biedt een platform waarop koppels op een speelse en open manier hun seksuele verlangens, voorkeuren en grenzen kunnen verkennen. De app biedt verschillende functies, waaronder spelletjes, gepersonaliseerde inhoud en deskundig advies van erkende seksuologen. Frisky heeft als doel de kwaliteit van intieme relaties te verbeteren door koppels aan te moedigen open gesprekken te voeren over hun seksuele behoeften en verlangens, wat uiteindelijk diepere verbindingen en bevredigendere ervaringen bevordert.

Waar kan de Limburg Startup Community jou mee verder helpen?
Met het helpen maken en vermarkten van Frisky (voorlopige projectnaam). Onze missie is om een gezonde, open en respectvolle communicatie over seksualiteit te bevorderen binnen intieme relaties. We streven ernaar om taboes te doorbreken en koppels aan te moedigen om op een leuke en ongedwongen manier met elkaar te praten, zowel binnen als buiten de slaapkamer. Frisky biedt een veilige en inclusieve omgeving waarin stellen de tools en inspiratie kunnen vinden om hun seksuele connectie te versterken, vertrouwen op te bouwen en nieuwe dimensies van intimiteit te ontdekken.
Het aanreiken van een sterk netwerk om de juiste partners te vinden
Het vinden van financiële middelen voor de bouw van de MVP en het id markt plaatsen ervan
Het aanscherpen van ondernemersskills, sterker maken vd pitch etc.

Waarom heb je je ingeschreven voor Pitch Your Seat en hoe valt je deelname mee?
Ik wil graag als ondernemer bijleren en wil gericht advies krijgen.
Ik zoek snel een breed draagvlak om mijn concept te lanceren.
Ik zoek  de juiste mensen en partijen die Frisky kracht kunnen bijzetten
Ik wil de allerbeste kaarten hebben om Frisky alle slaagkansen te geven

Pitch your seat i net gestart en alles verloopt tot nu toe zeer goed. De introductie belooft alleszins een bijzondere impact. Ik moet nog wat wennen in de groep, maar het lijken stuk voor stuk zeer gedreven en ambitieuze ondernemers met fantastische ideeën.

 

© Limburg Startup - LSU 2024