Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

….Wie zijn de founders van Glazoo?
Glazoo is een pas opgerichte startup die een duurzame en betaalbare oplossing biedt aan alle brildragers die nieuwe brillenglazen nodig hebben en nog geen afscheid willen nemen van hun huidige montuur. Ons team bestaat uit een jong, dynamisch trio namelijk: onze erkend opticien/optometrist – voorzien van de nodige vakkennis – die paraat staat voor alle vragen van onze klanten en zorgt voor de operationele afhandeling van al onze bestellingen. Verder is Pieter onze IT-specialist die als software developer verantwoordelijk is voor alles wat met de webshop te maken heeft. Het derde lid van ons team is gewapend met de nodige economische kennis en probeert alles in goede banen te leiden.

…Wat doet Glazoo?
Glazoo zorgt voor een duurzame, betaalbare oplossing voor alle brildragers die nog geen afscheid willen nemen van hun huidige montuur. Vaak zijn mensen gehecht aan hun bril en is het montuur eigenlijk nog in goede staat. Krasjes op je brillenglazen of een nieuwe sterkte nodig? Het is niet nodig om meteen een volledig nieuwe bril te kopen. Bij Glazoo kan de brildrager zijn eigen montuur gewoon behouden. We monteren nieuwe glazen in elk gewenst type bril, voor alle merken en alle modellen!

Onder het motto ‘Re-use is the new recycle’, dragen we bij tot het verkleinen van de afvalberg. Elk jaar gaan er immers honderdduizenden brillen over de toonbank. Mogelijks slingeren er bij jouw thuis ook nog enkele ‘oude’ brillen rond. Door de levensduur van het montuur te verlengen, dragen we bij aan een beter milieu.

Voor onze glazen werken we samen met een lokale leverancier. Het is overigens de enige glasfabrikant die in België brillenglazen produceert, Tokai Optecs. Zij leveren glazen van de hoogste kwaliteit. Door met lokale partners te werken, vermijden we onnodig transport en is er beter zicht op de productie-keten en werkomstandigheden.

…Op welke manier heeft (LSU) je geholden.
LSU heeft ons in contact gebracht met de juiste personen die we als start-up zo hard nodig hebben. Onze plannen bespreken met verschillende individuen, elk met specifieke kennis binnen hun vakgebied en met ervaring in het werken met start-ups is een enorme hulp geweest. Zowel op vlakken van legal, finance, marketing etc. hebben we begeleiding en advies gekregen van deze experten. De zaken vanuit verschillende invalshoeken bekijken zorgde voor nieuwe inzichten en een heldere kijk. Met deze begeleiding hebben we er vertrouwen in dat ons bedrijf op een gezonde en verantwoorde manier kan groeien. .

© Limburg Startup - LSU 2024