Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Meet the LSU Community: IZI-FIT

…Stel jullie even voor
Wij zijn UHasselt studenten Laurens Ilsbroekx, Seppe Lecis en Arwen Droogmans. In het kader van het vak ondernemen werd van ons verwacht dat we een nieuw product zouden lanceren onder de vorm van een SBP (small business project). Nadat we hier heel wat succes mee hebben gehad (o.a. de Europese Finale gehaald in Oslo voor beste SBP) en in een mum van tijd ons product hadden uitverkocht hebben we besloten om onze activiteiten onder te dompelen in een vennootschap. Dit wekte interesse op vanuit de retail wereld en daarom hebben we besloten om met een grote speler op gebied van kinderkledij in België een samenwerking op te zetten. Dit zorgt ervoor dat onze aanpasbare romper vanaf juli in 150 verkooppunten in Vlaanderen en 6 in Duitsland te vinden is en nu volop in productie is.

…Wat doet IZI-FIT precies?
IZI-FIT staat voor comfort, duurzaamheid en innovatie. Wij distantiëren ons van de traditionele rompers door een romper aan te bieden die meegroeit met de baby. Dit in tegenstelling tot een traditionele die maar 2 maanden draagbaar is en dan te klein voor de baby in kwestie. Dit stelt ons in staat om 0 – 4 maanden (met de kleine romper) en 4-12 (met de grote romper) te overbruggen. Kortom, 2 rompers die het volledige eerste levensjaar van het kind overbruggen. Tevens verkennen we verder de opties die ons toelaten om bijkomende opties naast onze romper aan te bieden (bv. T-shirts, broeken, …) die matchen met de leefwereld van het kind.

…Op welke manier heeft LSU jullie geholpen?
LSU is voor ons het ideale klankbord gebleken. Omdat wij actief zijn in een wereld waar wij geen ervaring hebben was een professionele inkijk op onze manier van werken een absolute meerwaarde. Doordat Marc steeds bereikbaar was en ons in staat stelde ons netwerk te vergroten en ons in contact te brengen met de juiste personen hebben wij op korte tijd relatief grote stappen kunnen zetten. Zo worden we begeleid bij het zoeken van leveranciers en het opstellen of nalezen van onze contracten om juridisch in orde te zijn. Kortom, voor elke stap die wij hebben gezet in onze opstart werden we bijgestaan door Marc en bij uitbreiding heel LSU.

 

© Limburg Startup - LSU 2024