Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Meet the LSU Community: Jorg van der Meij

…Wat is LIOF precies?
LIOF is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van de (Nederlandse) Provincie Limburg.
Wij zorgen voor de versterking van de economische structuur en daarmee de groei van Limburg.
LIOF is er voor elke Limburgse MKB’er met een innovatief idee, een businessplan, een exportambitie of een financieringsvraag.
Maar ook voor de ondernemer die zich in Limburg wil vestigen. We helpen ondernemers, groot en klein, met innoveren, samenwerken en investeren.
Om het te vergelijken met het Belgisch Limburgse: je zou kunnen zeggen dat we een combinatie zijn van LRM, VLAIO, POM Limburg en FIT.

…Hoe kan de samenwerking met LSU jonge bedrijven en startups helpen?
Vijftig LIOF’ers hebben veel kennis van ondernemen. We weten hoe het in Nederland werkt, kennen de markt én het Limburgse en internationale ecosysteem.
Zeker op het gebied van de sectoren maakindustrie, logistiek, agrofood en de Brightlands thema’s (agrofood, chemie & materialen, smart services / ICT en Life Science & Health).
Met die kennis helpen we jonge bedrijven en startups graag verder om zich te ontwikkelen en om haar markt te vergroten.

…Wat zijn, volgens u, de voordelen van deze internationale samenwerking?
Er zijn in Belgisch Limburg een heleboel interessante ontwikkelingen die in Nederlands Limburg niet of nauwelijks bekend zijn, en vice versa.
In samenwerking met LRM proberen we die initiatieven en natuurlijk ook bedrijven bij elkaar te brengen om zo West- en Oost-Limburg economisch sterker en attractiever te maken.
Door de optelsom van onze netwerken zijn we in staat jou snel en moeiteloos in contact te brengen met partijen die jouw onderneming helpen ontwikkelen en groeien.
Dat kunnen kennisinstellingen, co-financiers, externe specialisten en collega ondernemers zijn. Binnen en buiten Limburg.

Meer info: www.Liof.nl

© Limburg Startup - LSU 2024