Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Meet the LSU Community: Koen Wijgaerts, Supergoed

…Kun je je even voorstellen?
Ik ben Koen Wijgaerts, CEO van Supergoed. Van opleiding ben ik ergotherapeut, preventieadviseur en ergonomisch expert. Verder ben ik een echte durfal, creatief, enthousiast en empathisch.

…Wat doet supergoed?
Supergoed helpt bedrijven bij het creëren van een werkplek waar mensen gelukkig, gezond en productief zijn. Via trainingen motiveer ik medewerkers om op een gezonde en veilige manier te werken. Samen met andere experten breng ik zo meer energie en ergonomie in bedrijven waardoor de prestatie en het welbevinden omhoog gaat. Supergoed helpt bedrijven met het gezond inzetten en trainen van medewerkers en het op mensenmaat inrichten of aanpassen van de werkplek, en dit al van bij het concept of ontwerp. Het resultaat van Supergoed is een verhoging van prestaties en welbevinden, waardoor ook de kwaliteit en/of kwantiteit van geleverde diensten of goederen verhoogt.

De focus van Supergoed ligt, naast observatie en risico-analyse van werkposten, in het aanbrengen van haalbare oplossingen en deze in samenspraak met de betrokkenen implementeren. Gedragsverandering faciliteren en een stuk change management toepassen, is daarbij een noodzaak. Voor hulp bij de implementatie van onze oplossingen hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd met andere experten die ons helpen. Zo werken we samen met een akoestische expert, interieurarchitect, leveranciers van ergonomisch kantoormeubilair, enz.

We kunnen in de nabije toekomst onze trajecten ook ‘meten’ naar effectiviteit. In welke mate passen medewerkers onze tips & tricks toe en is er sprake van een positieve gedragsverandering?

..Op welke manier(en) heeft LSU geholpen?
LSU heeft mij in eerste instantie geholpen om als startend ondernemer te groeien en mijn skills nodig om een bedrijf te runnen verder te ontwikkelen. Dit heb ik geleerd door te werken op de Corda Incubator, waar collega starters mij veel geleerd hebben. Door de vaak informele gesprekken, brainstorms en concrete hulp is mijn bedrijf sterk gegroeid in strategie, kwaliteit en efficiëntie. Ik heb ook waardevolle klanten kunnen halen uit de Corda Community.
Daarnaast heeft LSU mij de kans gegeven om startende ondernemers te wijzen op het belang van ergonomie en gezondheid tijdens de opstart van hun bedrijf. We hebben een onderzoek mogen uitvoeren en zijn momenteel bezig met de ergo-tour door Limburg, waarbij we via een interactief bootcamp startende ondernemers inspireren met tips & tricks waar ze meteen mee aan de slag kunnen.

Dankzij LSU is het groeiend belang van ergonomie en gezondheid bij startende ondernemers een feit! Zij krijgen sinds kort gratis informatie over ergonomische tips bij de opstart via een brochure en kunnen vervolgens bij groei(pijnen) beroep doen op een expert. Van de juiste kantoorinrichting tot het voorkomen van fysieke/mentale lasten tijdens het werk en daarbuiten.

 

 

 

© Limburg Startup - LSU 2024