Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

…Wat kan Greenville betekenen voor startende bedrijven?
Greenville is dé place to be voor bedrijven en organisaties in cleantech en circulaire economie. Elk bedrijf dat zich richt op een nieuw product, een nieuwe dienst of technologie in functie van een efficiënter en duurzamer gebruik van grondstoffen, materialen, energie, water, voedsel en ruimte,  gaat in Greenville thuiskomen. Je komt terecht in een dynamische community met plaats voor innovatie, samenwerking en natuurlijk de groei van jouw bedrijf.

In welke fase van de groeicyclus je ook zit, je kan bij ons steeds terecht. In Greenville kan je starten met een pril idee in een van onze co-workspaces, doorgroeien naar je eigen kantoor én gebruik maken van onze ateliers en productieruimtes in het gloednieuwe LAB2FAB.

Greenville heeft een gedreven team en helpt je met al wat nodig is. De bedrijven rond je in Greenville zijn net als jij bezig met starten, groot worden en ophalen van kapitaal. Tegelijk kan je hier terugvallen op een breed aanbod partners, netwerkevents, workshops en leertrajecten – op maat van bedrijven in cleantech en circulaire economie. Je staat hier als starter nooit alleen.

…Wat is de meerwaarde van LSU?
LSU is om drie redenen belangrijk voor ondernemers én Greenville zelf.
Ten eerste kent LSU een breed draagvlak bij iedereen die met starters en ondernemerschap in Limburg begaan is, van de kennisinstellingen over de werkgeversorganisaties tot de lokale, provinciale en Vlaamse overheden. LSU is zo voor starters een wegwijzer in het uitgebreide starterslandschap.

Ten tweede is LSU de verbindende schakel tussen het netwerk van incubatoren dat de LRM de voorbije jaren heeft opgebouwd. Onder coördinatie van LSU stemmen de incubatoren onderling af en zetten ze gezamenlijke initiatieven in de markt. Zo kan je als starter bij elk van de incubatoren terecht voor één vast dagtarief voor een flexplek.

Ten derde kan je als starter via de website en de app van LSU terecht voor coaches en vind je er ook een overzicht van alle events en nieuwtjes die interessant en relevant zijn voor starters.

…Hoe ziet u de toekomst voor ondernemend Limburg?
Er is de laatste jaren hard geïnvesteerd in heel wat sectoren in Limburg én in het starterslandschap. Dit zal de komende jaren zeker zijn vruchten afwerpen.
Ik kijk uit naar wat nieuwe businessmodellen in circulaire economie gaan teweegbrengen.  Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van de deeleconomie en aan het ondernemen in termen van diensten in plaats van producten.Vanuit Greenville willen we onder meer via ons nieuwe bedrijfsgebouw LAB2FAB, primair gericht op beloftevolle bedrijven die willen experimenteren en demonstreren, maar ook via digitale platformen inzetten op delen van apparatuur, technologie en kennis.  Open innovatie en samenwerking zijn hier sleutelwoorden in. Het worden boeiende tijden.

© Limburg Startup - LSU 2024