Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Meet the LSU Community: Loconsilio Game Design

In Limburg hangt een sterk groeiende startup-vibe. Een vibe die Limburg Startup (LSU), Agropolis, BioVille, C-mine Crib, Corda INCubator, Greenville, IncubaThor en Droneport aangrijpen om beginnende ondernemers de kans te geven om hun innovatieve ideeën uit te werken. Hoe? Met het  Pitch your seat-programma, dat in oktober van start ging.

Via Pitch your seat krijgen recent gestarte ondernemers twee keer per jaar de kans om te solliciteren voor een gratis werkplek in een van de zeven Limburgse incubatoren én een pakket coaching en begeleiding gedurende zes maanden. Ze dienen zich hiervoor kandidaat te stellen en worden na aanvaarding uitgenodigd om te pitchen voor een jury. Wie de selectie haalt, mag deelnemen aan het traject.

We stellen je graag aan Kobe Heleven, founder van Loconsilio Game Design.

Kan je jezelf even voorstellen?
Ik ben Kobe Heleven, 25 jaar, afkomstig uit Diepenbeek, en oprichter alsook zaakvoerder van Loconsilio Game Design. Bij de opkomst van het concept Fysieke Escape Rooms in België anno 2016 was ik meteen verkocht. Van fervent speler tot fanatieke begeleider van escape games in een escape room te Leuven groeide mijn passie verder. In 2019 mocht ik als één van de acht uitverkorenen deelnemen aan het eerste BK Escape Rooms te Stabroek. Daar mijn kennis en ervaring hierbij groeide, durfde ik na het event dan ook de (blinde) sprong te wagen om mijn eigen weg te gaan in deze Escape Room sector. Tijdens mijn studies aan de KU Leuven richtte ik dan ook samen met Rob Van Esser het bijpassend bedrijf op, en zo was Loconsilio Game Design geboren.

 Wat doet Loconsilio Game Design?
Loconsilio Game Design is expert in de conceptualisatie en ontwikkeling van escape games en andere spelconcepten. Dit doen we onder meer door te werken onder verschillende pijlers zoals outdoor escape games alsook mobiele escape games. Een eerdere periode tijdens Covid-19 bracht ons ook op de uitwerking van online escape games, alsook richt de toekomst ons voornamelijk op partner escape games. De outdoor concepten omvatten onder meer escape wandelingen en fietstochten, de mobiele concepten focussen voornamelijk op escape boxen en containers. Tot slot zullen we via partnerconcepten veeleer onze escape games integreren in bestaande faciliteiten zoals musea, duikcentra, en hotels.

Waar kan de Limburg Startup Community jou mee verder helpen?
Limburg Startup Community kan ons verder helpen met de ondersteuning in de groei van ons bedrijf. Dit willen we voornamelijk faciliteren door meer in te zetten op proactieve marketing, alsook de opbouw van een community. Deze zaken gaan in onze ogen sterk kunnen bijdragen aan de verdere uitbouw alsook kruisbestuiving van de verschillende escape concepten die we momenteel in ons aanbod hebben. Bezoekers van onze escape container kunnen getriggerd worden door de hypertechnologische escape boxen, alsook escape wandelaars eens een escape fietstocht kunnen uitproberen. Een all-in-one stop voor escape games, zowel recreatief als educatief, alsook off-the-shelf en op maat is hierbij de doelstelling.

Waarom heb je je ingeschreven voor Pitch Your Seat en hoe valt je deelname mee?
Ik schreef me in voor het Pitch Your Seat verhaal door de aantrekkelijke formule die ze aanboden. Een combinatie van persoonlijk en recurrent advies in samenvoeging van een zitje te Corda Campus alsook diens netwerkfaciliteiten was hierin de gouden combinatie. Intussen half het traject ver heb ik al grondig gebruik mogen maken van bovenstaande faciliteiten en opportuniteiten. In gesprek gaan met Roel Mentens en Marc Beenders over verschillende topics en business issues als jonge ondernemer vind ik hier persoonlijk de kers op de taart.

 

© Limburg Startup - LSU 2024