Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

…Kun je iets meer vertellen over de samenwerking met LSU?
KBC speelt als bank-verzekeraar zijn maatschappelijke rol in de Belgische en dus ook Limburgse economie. Dicht bij de klant staan en zijn noden begrijpen staat ingeschreven in onze bedrijfsstrategie. Daarom zijn we een partnership aangegaan met LRM en accelerator Start it @KBC. We willen met onze KBC medewerkers een partner zijn voor de start-ups. Op termijn zijn deze ondernemingen een belangrijke motor voor de Limburgse en Belgische economie. Binnen KBC hebben we dan ook voor hen een extra inspanning geleverd en hebben we een community manager Incubatoren aangesteld. Het is een mooie uitdaging die ik graag met beide handen aanneem. Samen werken aan innovatie, kansen creëren, mensen met elkaar verbinden is ongelooflijk belangrijk in onze nieuwe economie. Dit mee mogen realiseren in de dynamische omgeving van de LSU community biedt ongelooflijk veel opportuniteiten.

…Hoe kan de samenwerking met LSU jonge bedrijven en startups helpen?
Jonge bedrijven en start-ups hebben per definitie ondersteuning nodig in meerdere disciplines. Die brede ondersteuning vinden ze in de LSU community waar honderden personen uit allerlei sectoren en disciplines klaar staan om te helpen of adviseren. De start-ups die worden geselecteerd door Start it @KBC mogen deelnemen aan alle workshops binnen de Start it Academy van de accelerator, zijn welkom op tal van start-up events en krijgen toegang tot het uitgebreide, internationale netwerk van experts.

Als KBC en Start it @KBC proberen we de start-ups en jonge bedrijven maximaal te ondersteunen door hen te challengen op o.a. het financiële luik. Zo kunnen zij altijd bij mij te rade voor een verkennend gesprek en financieel advies in de brede zin van het woord. Wordt het verhaal concreter, kunnen zij uiteraard ook altijd bij mij terecht om dit te vertalen naar de financiële producten en diensten die zij nodig hebben.

© Limburg Startup - LSU 2024