Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Meet the LSU Community: Marco Iacovella, founder ThermoVault

In deze reeks stellen we telkens 3 korte vragen aan iemand die actief deelneemt aan de Limburg Startup community. Vandaag geven we het woord aan founder en CTO van ThermoVault Sandro Iacovella.

….Kan je je kort voorstellen?
Sandro Iacovella, 32 jaar, is CTO en zaakvoerder van ThermoVault, een startup geaffilieerd aan EnergyVille (Genk) en UC Berkeley.

…Wat doet ThermoVault?
ThermoVault biedt een software- en hardware-oplossing voor de grootschalige sturing en regeling van elektrische boilers en ruimteverwarmers (zowel resistief als warmtepomp). Deze retrofit oplossing is toepasbaar op meer dan 100 miljoen toestellen die momenteel in gebruik zijn in Europa, en biedt residentiële klanten naast een rechtsreekse energiebesparing ook een lucratief energie-opslagapparaat aan.
Na een succesvolle uitrol van onze technologie in Californië, beheert ThermoVault momenteel dan 1 megawatt aan aangesloten toestellen in Vlaanderen. Naast een gemiddelde energiebesparing van meer dan 20%, kunnen deze toestellen gebruikt worden om het Belgisch transmissienet te balanceren. Dit vormt een duurzaam alternatief voor het inschakelen van fossiele generatoren die vandaag de dag gebruikt worden om het net in balans te houden.

…Wat heeft LSU voor jou betekend?
LSU biedt laagdrempelige ondersteuning en advies aan, naast tal van samenwerkingsopportuniteiten. Aanvankelijk kwam ik via de website van LSU in contact met Roeland Engelen van LRM en Marc Beenders van LSU. Dit bracht ons ondermeer in contact met de zeer behulpzame mentors van het Innovatiecentrum Limburg, wat resulteerde in het verkrijgen van een Limburgs en Vlaams innovatieproject. Dit stelde ons in staat om onze technologie in de praktijk uit te rollen, wat een enorme boost heeft gegeven aan ons verder verhaal. Het komende jaar willen we extra mensen aanwerven en onze dienst in andere Europese landen aanbieden, waar de LSU community ongetwijfeld wederom een aanzienlijke rol in zal spelen.

© Limburg Startup - LSU 2024