Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Meet the LSU Community: Profisi uit GreenVille

Wie zijn de founders van Profisi?
Profisi werd in 2014 opgericht door Bart Paesen en Dirk Ulenaers. Ze vonden elkaar bij het uitwerken van een interreg project omtrent natuurbeheer. Bart is bioloog en zag een gat in de markt ivm het digitaliseren van de (publieke) groene ruimte. Dirk is ict’er en was de geknipte persoon om vorm te geven aan de ideeën van Bart. Na heel wat voorbereidend werk en testcycli kon er in 2015 echt van start gegaan worden met de uitrol van het software programma.

Wat doet Profisi?
Profisi is een Limburgs software en adviesbedrijf, gespecialiseerd in oplossingen voor het beheer van de (publieke) groene ruimte. Onze softwareoplossing heet DIPLA en staat voor Digitaal Platform Landschapsbeheer. (www.dipla.be)
We ondersteunen organisaties om hun groene ruimte digitaal, duurzaam en efficiënt te beheren.

De unieke sterkte van Dipla is de koppeling die we maken tussen beheerplan en uitvoeringsplan. Op basis van een beheerplan maken we taken, opdrachten werkfiches die je kan doorsturen via onze mobiele app naar werkploegen of aannemers. We berekenen werkuren, machine inzet, biomassa, boomwaarden, etc .
DIPLA biedt een 360° oplossing voor uw boombeheer, bermbeheer, grachtenbeheer, domeinbeheer, natuurbeheer, etc..

Waar kan de community Profisi nu het beste mee helpen?
Profisi is op zoek naar nieuwe aanknooppunten en connecties in de publieke en semi-publieke sector. Onze doelgroep bestaat hoofzakelijk uit steden, gemeenten, intercommunales, nutsbedrijven en domeinbeheerders die nog op zoek zijn hoe ze de openbare en groene ruimte willen digitaliseren en beheren.
Met onze softwareoplossingen Dipla en Routechecker kunnen we elke stad of gemeente begeleiden om de stap te zetten naar digitaal, duurzaam en efficiënt groenbeheer

Op welke manier heeft Limburg Startup/ GreenVille bijgedragen aan het groeiverhaal van Profisi?
Sinds onze verhuis naar de Greenville incubator, hebben we kunnen rekenen op de uitgebreide steun van LSU en Greenville. Onze deelname aan Limburg Leads, de coaching van de LRM op verschillende domeinen, het advies van de partners van LRM betreffende o.a subsidies en de netwerking mogelijkheden zijn enkele voorbeelden van de steun die we hebben gekregen het voorbije jaar.

Meer info vind je hier

© Limburg Startup - LSU 2024