Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Meet the LSU Community: Responsum

Wie zijn de founders van RESPONSUM?
Onze founders zijn Alex Van Cauwenbergh en Bavo Van den Heuvel, die elkaar met hun persoonlijke ervaring perfect aanvullen: een stevige portie gedreven ondernemerschap gecombineerd met diepgaande kennis in privacy, security en data management. Zij zijn als duo echter niet aan hun eerste proefstuk toe, want vijf jaar geleden startten ze samen CRANIUM op, dat ondertussen uitgegroeid is tot dé speler in de BeNeLux wat betreft privacy. RESPONSUM is, als CRANIUM spin-off, hun nieuwe onderneming tot een data-veilige wereld.

Wat doet RESPONSUM?
RESPONSUM is een B2B SaaS platform dat ervoor zorgt dat jouw privacy & information security management op een zeer efficiënte en pragmatische wijze kan worden uitgevoerd.
Uit ervaring blijkt dat zeer veel bedrijven moeilijkheden hebben met het overzicht te behouden over alle data die binnen het bedrijf worden verwerkt. Verder merken we op dat bedrijven nood hebben aan één centraal punt waar ze het overzicht kunnen behouden over alle privacy & information security gerelateerde processen en documenten, zoals de online tool die RESPONSUM aanbiedt. De tool bestaat uit modules die op meerdere manieren gecombineerd kunnen worden om zo een passend hulpmiddel te zijn voor organisaties in verscheidene sectoren, zoals life sciences, banking, transport en meer. RESPONSUM is dé oplossing.

Op welke manier heeft Limburg Startup/ Corda Inc bijgedragen aan het groeiverhaal van Responsum?
Dankzij Corda Inc hebben we als startup de nodige publiciteit gekregen in de media en ons netwerk kunnen uitbreiden in de juiste richting. Verder, waar we eerst alleen fysiek aanwezig waren in Zaventem, hebben we nu een nieuw kantoor op een prachtige en strategische locatie waar alle faciliteiten aanwezig zijn om de volgende stappen te zetten.

© Limburg Startup - LSU 2024