Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Meet the LSU Community: Trickle
Founders: Cameron Verhelst en Mike Heremans

In Limburg hangt een sterk groeiende startup-vibe. Een vibe die Limburg Startup (LSU), Agropolis, BioVille, C-mine Crib, Corda INCubator, Greenville, IncubaThor en Droneport aangrijpen om beginnende ondernemers de kans te geven om hun innovatieve ideeën uit te werken. Hoe? Met het nieuwe Pitch your seat-programma, dat in februari 2023 van start ging.

Via Pitch your seat krijgen recent gestarte ondernemers twee keer per jaar de kans om te solliciteren voor een gratis werkplek in een van de zeven Limburgse incubatoren én een pakket coaching en begeleiding gedurende zes maanden. Ze dienen zich hiervoor kandidaat te stellen en worden na aanvaarding uitgenodigd om te pitchen voor een jury. Wie de selectie haalt, mag deelnemen aan het traject.

We stellen je graag een Trickle voor, deelnemer aan Pitch your seat.

Cameron: TRICKLE is de eerste zelf-managende kalender, een idee dat we ontwikkelden vanuit onze eigen ervaringen in de corporate wereld. Iedereen met een drukke agenda kent de frustratie wel rond het (her)plannen van afspraken. Afspreken in groep, mails met timeslots waarbij de eerste deelnemer niet meer kan wanneer de laatste heeft geantwoord, … In totaal besteden we gemiddeld vier tot acht uur per week aan het managen van meeting. Onproductief én onnodig.”

Mike: “TRICKLE heeft alle technologische capaciteiten om iedereen op twintig seconden een event te laten samenstellen, rekening houdend met de beschikbaarheden van alle aanwezigen. Je kan zelfs prioriteringen in je events steken, zodat je efficiënter met je tijd kan omgaan. Het doel: agenda’s optimaliseren, mentale druk wegnemen en efficiënter kunnen plannen. We noemen TRICKLE zelf al eens de self-driving car voor de agenda.”

Cameron: “We zijn in juli 2022 gestart en namen eerst de tijd voor een uitgebreid marktonderzoek. Sinds januari 2023 zijn we bezig met de app te bouwen en uit te testen. Doordat we zelf uit de corporate wereld komen, zijn startups ons niet zo bekend, waardoor we ons eerst de vreemde eend in de bijt voelde in incubatoren. Ondertussen hebben we sinds begin dit jaar in de Corda INCubator onze plek gevonden. Het is daar dat Roel Mentens ons voorstelde om deel te nemen aan Pitch your seat. En zo geschiedde.”

Hoe valt het programma Pitch your seat mee?
Mike:
“We laten het traject op ons afkomen en doen mee met alles. Zo kijken we uit naar de Expertentafel en de feedback die de LSU Partners ons nog kunnen geven. Pitch your seat en onze verhuis naar Corda INCubator hebben ons zeker al geholpen om onze propositie nog sterker af te lijnen en ons verhaal nog beter over te brengen. Het is leuk om ideeën uit te wisselen, andere startups te leren kennen en elkaar vooruit te helpen.”

Meer info: https://jointrickle.com/

© Limburg Startup - LSU 2024