Een werkplek boeken in één van onze incubatoren? Dat kan hier.

Meet the Youngsters: platform koppelt talentvolle jongeren aan de juiste bedrijven
Provincie Limburg, VDAB en VKW Limburg profileren Limburg bij jongeren als dynamische regio met uitdagende jobs en daadkrachtige bedrijven.

Via ‘Meet the Youngsters’ willen werkgeversorganisatie VKW Limburg, de VDAB en Provincie Limburg de inefficiënties op de arbeidsmarkt verder wegwerken en de juiste match realiseren tussen talent en bedrijf. ‘Meet the Youngsters’ is een uniek matchingplatform dat jongeren helpt ontdekken welke bedrijven écht bij hen passen voor een stage, traineeship of uiteindelijk een job.

Doelstelling: op drie jaar tijd op zoek gaan naar 3000 jongeren en ruim 300 bedrijven die zich aanmelden op het platform.

We stellen vast dat jongeren nauwelijks bedrijven kennen, laat staan wat ze allemaal doen. Bedrijven en organisaties hebben het niet altijd makkelijk om écht aansluiting te vinden bij jongeren en zich goed te profileren. Als regio hebben we belang bij een zo hoog mogelijke werkzaamheidsgraad en het vermijden van een kennisvlucht naar omliggende regio’s.

Door zich aan te melden op het platform krijgen jongeren de gelegenheid om tijdens hun opleiding in contact te komen met boeiende bedrijven/organisaties en er een relatie mee op te bouwen. Die komt van pas bij opdrachten, stages, afstudeerprojecten en daarna mogelijk een job. Bedrijven worden uitgedaagd om jongeren aan te spreken voor bedrijfsbezoeken, challenges of vakantiejobs.

In Nederland is het succesvolle matchingplatform al 3 jaar in gebruik. En met succes.
Concreet gaat het als volgt in zijn werk: zowel jongeren als bedrijven maken op het platform een profiel met relevante info aan. Via info, filmpjes, foto’s en social media links leren beide kanten elkaar kennen voorbij de standaard beschrijvingen. Hierbij geholpen door een achterliggend intelligent systeem. Om betrouwbare matches te garanderen wordt rekening gehouden met opleiding en persoonlijke voorkeuren van de jongeren evenals een competentietest die geënt is op de employability skills van de toekomst. Bedrijven op hun beurt geven ook aan welke vaardigheden zij belangrijk vinden en laten jongeren kennismaken met de voornaamste facetten van hun bedrijfscultuur. Ervaring uit Nederland leert dat actieve werkgevers erin slagen een pool van voor hen interessante jongeren rondom zich te verzamelen. Jongeren daarentegen geven aan dat ze stages lopen en opdrachten uitvoeren die hen écht aanspreken en inspireren.

Wil je een profiel aanmaken? Het eerste jaar kan je gratis testen via www.meettheyoungsters.be (klik op ‘ik ben een bedrijf’ en maak je profiel aan)
met een mailtje naar raf.sluismans@vkwlimburg.be

© Limburg Startup - LSU 2024